Ugniagesiai Panevėžyje gelbėjo paliktą vaiką

Šeštadienį vakare ugniagesiai buvo iškviesti į vieną Panevėžio daugiabutį. Jo ketvirtame aukšte stovėjo mažametė ir garsiai šaukė, kad mirė jos mama.

Pareigūnai mergaitę atidavė motinai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Pareigūnai mergaitę atidavė motinai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

May 12, 2013, 8:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:27 PM

Pagalbą apie 21 valandą iškvietė praeiviai. Atvykę ugniagesiai pamatė ketvirtojo aukšto balkone verkiančią mergaitę. Gelbėtojai ištraukiamomis kopėčiomis per įstiklintą balkoną pateko į butą. Jame suaugusiųjų nebuvo.

Į įvykio vietą buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai, policija. Maždaug penkerių metų mergaitė pasakojo, kad pabudusi neberado mamos. Todėl labai išsigando ir pamanė, kad mamytė numirė. Tada mažylė išėjo į balkoną ir ėmė šauktis pagalbos.

Kol atvykę pareigūnai sprendė, ką daryti su paliktu vaiku, mergaitę pasikvietė kaimynystėje gyvenanti šeima. „Daviau jai bananą, pakviečiau pažaisti su mūsų šeimos augintiniu katinu. Mergaitė pradėjo jį glostyti ir apsiramino“, - pasakojo moteris.

Netrukus taksi automobiliu parvažiavo mažylės mama. Pamačiusi ugniagesius ir policiją, jauna moteris neteko žado. Ji net nesumokėjusi taksistui, atlėkė pasižiūrėti, kas nutiko jos dukrai. Panevėžietė aiškino, kad trumpam buvo nulėkusi į miestą.

Pareigūnai mergaitę atidavė motinai. Žinoma, kad moteris su dukra į daugiabutį atsikraustė neseniai. Prie naujos aplinkos neįpratusi mergaitė likusi viena išsigando ir todėl buvo sukeltos ant kojų visas tarnybas.

Panevėžio socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja Aida Žygelienė sakė, kad yra buvęs ne vienas atvejis, kai ugniagesių iš užrakinto buto išvaduoti vaikai patenka į laikinuosius vaikų globos namus.

„Dažniausiai pas mus patenka vaikai iš socialinės rizikos šeimų. Paprastai vaikus palikę tėvai aiškina, kad nulėkė tik iki artimiausios parduotuvės. Tačiau ta „parduotuvė“ neretai būna alaus baras, kur mamos ir tėčiai begurkšnodami alų, pamiršta vaikus.

Pas mus patekę vaikai ne taip lengvai grąžinami tėvams. Pirmiausiai vaiko teisių apsaugos specialistai turi apsilankyti šeimoje ir išsiaiškinti, ar joje gyventi mažyliams saugu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.