Vilniaus senamiestyje, Motinos ir vaiko globos namuose, kilo gaisras

Šeštadienio vakarą Motinos ir vaiko globos namuose Vilniuje, Odminių gatvėje, kilo gaisras. Ugniagesiai į Senamiestį išvyko gavę informaciją, kad pastate dega kambarys. Per gaisrą nukentėjo trys moterys ir trys vaikai - žmonės apsinuodijo dūmais.

Gaisro metu dūmais apsinuodijo 6 žmonės - 3 motinos ir jų vaikai.<br>V.Balkūnas
Gaisro metu dūmais apsinuodijo 6 žmonės - 3 motinos ir jų vaikai.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-12 13:55, atnaujinta 2018-03-06 21:43

Kovoti su ugnimi pasiųstos trys autocisternos ir štabo automobilis. Atskubėję gelbėtojai išvydo iš pastato bėgančius žmones, kurie pajutę dūmus nedelsė ir nerizikavo gyvybe. Vis dėlto kelios moterys su vaikais nespėjo laiku išeiti iš patalpų ir apsinuodijo dūmais. Laikas buvo vėlus ir dauguma gyventojų jau miegojo arba rengėsi į lovą.

Į nelaimės vietą atvyko ir medikai, kurie pasirūpino nukentėjusiais asmenimis.

Pareigūnų duomenimis, nukentėjo 19, 22 ir 33 metų moterys ir keli vaikai, kurių amžius - iki 2 metų. Viena iš apsinuodijusių moterų yra nėščia. Visi 6 nukentėję asmenys išvežti į ligoninę.

Motinos ir vaiko globos namuose glaudžiasi kūdikių besilaukiančios arba mažamečius vaikus auginančios moterys, kurios neturi namų.

Gaisro aplinkybes tiria ekspertai. Manoma, kad ugnis įsiplieskė viename iš globos namų kambarių - užsidegė vaiko lovelė. Liepsnos apgadino spintą, kitus kambaryje buvusius baldus ir daiktus. Kitos patalpos buvo uždūmintos.

Ugniagesiai gaisrą likvidavo gana greitai, vidurnaktį pavojaus jau nebebuvo.

Vilniaus arkivyskupijos Caritas Motinos ir vaiko globos namus 1996 metais įkūrė tuometis Vilniaus metropolitas arkivyskupas A. J. Bačkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.