Garliavoje į tvenkinį plūsta teršalai, gaišta žuvys (papildyta)

Garliavoje - ekologinė nelaimė. Antradienį nuotekų transportavimo į valymo įrenginius trasoje įvyko avarija. Specialistai kol kas sprendžia, kodėl ir kaip teršalai pateko į tvenkinius Garliavoje jungiantį upelį. Pasak vietinių, upelis dvokiančio dumblo kanalu virto po lietaus.

Tarnybos kol kas nežino, kodėl ir kaip teršalai pateko į tvenkinius Garliavoje jungiantį upelį.<br>L. Pileckas
Tarnybos kol kas nežino, kodėl ir kaip teršalai pateko į tvenkinius Garliavoje jungiantį upelį.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 21, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:13 AM

Šulinys yra netoli Maišiaus upelio, kuris įteka į antrąjį Garliavos tvenkinį, todėl teršalai labai greitai pateko į tvenkinį ir smarkiai jį užteršė.

Dėl labai padidėjusios teršalų koncentracijos tvenkinyje pradėjo dusti žuvys. Apžiūrėjus nelaimės vietą spėjama, kad yra keliasdešimt kilogramų nugaišusių žuvų.

„Prieš porą savaičių upelis buvo skaidrus, ateidavome čia pasėdėti ir išgerti. O dabar jau net artyn per smarvę prieiti neįmanoma. O dar karosai išstipo“, - pasakojo vienas iš gyventojų.

Aplinkos apsaugos pareigūnai iškvietė avarines tarnybas, kurios pradėjo avarijos likvidavimo darbus. Paimti tvenkinio vandens mėginiai. Suskaičiavus kritusias žuvis ir nustačius vandens užterštumo lygį, bus įvertinta aplinkai padaryta žala, kurią privalės atlyginti avarijos kaltininkai arba įrenginio (nuotekų transportavimo trasos) savininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo