Per avariją Kaišiadorių rajone žuvo profesoriaus žmona

Ketvirtadienio rytą kelyje Vilnius-Kaunas įvyko avarija, per kurią žuvo moteris. Ties Antakalnio kaimu (Kaišiadorių r.) nelaimė tykojo Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) dirbančios kauniečių sutuoktinių poros. 

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-05-30 18:41, atnaujinta 2018-03-06 01:56

ASU profesoriaus 69 metų Algirdo Motuzo vairuojamas automobilis „Ford Focus“ nulėkė į šalikelę ir kelis kartus vertėsi. Kartu su juo važiavusi dviem metais jaunesnė sutuoktinė Stasė Motuzienė iškrito pro langą ir nuo daugybės sužalojimų mirė įvykio vietoje.

Nukentėjo ir prie mašinos vairo sėdėjęs A. Motuzas, kuris nuvežtas į ligoninę. Vyriškio sužalojimai nekelia pavojaus gyvybei, todėl jis galėjo pareigūnams papasakoti kai kurias pirmines nelaimės aplinkybes.

Tyrėjai neabejoja, kad A. Motuzas buvo blaivus, o mašina galėjo judėti ne didesniu kaip 100 kilometrų per valandą greičiu.

Važiuojant greitkeliu kaunietis pajuto stiprią automobilio trauką į dešinę — galbūt dėl sprogusios dešinės pusės „Ford Focus“ padangos.

Vairuotojas sumažino greitį ir mėgino išlyginti automobilio judėjimo trajektoriją, tačiau „Ford Focus“ užšoko ant metalinio atitvaro, kurio nuolydis atsidūrė šalikele riedėjusio automobilio kelyje.

„Jeigu mašina būtų nuvažiavusi dar bent porą metrų į priekį, pasekmės galėjo būti gerokai švelnesnės“, — svarstė įvykio vietoje buvę patruliai.

Čiuoždamas atitvaro nuolydžiu, kuris tapo it tramplinu, „Ford Focus“ pakilo maždaug į pusės metro aukštį ir tuomet kelis kartus persivertęs atsidūrė pakelės pievoje. Šaltinių teigimu, verčiantis automobiliui jo gale sėdėjusi S. Motuzienė buvo išsviesta per langą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.