Nuo Vilniaus koncertų ir sporto rūmų nušoko ir užsimušė vyras

Antradienį po pietų Vilniaus policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad, Rinktinės g. 1, nuo koncertų ir sporto rūmų pastato stogo nušoko vyras. Apie tragediją pranešė įvykį matęs praeivis.

Tragediją matė praeivis.<br>V. Ščiavinskas
Tragediją matė praeivis.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-09 17:22, atnaujinta 2018-03-03 05:00

Į įvykio vietą atvykę medikai konstatavo jauno vyro mirtį.

Nustatyta, kad nelaimėlis – A. B., gimęs 1987 m.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Policija būtų dėkinga, jei įvykio liudytojai galėtų padėti tyrimui skambindami į Pirmajį policijos komisariatą tel. (8 5) 271 7600.

Rūmų likimas - neaiškus

Vilniaus koncertų ir sporto rūmai vyresnės kartos vilniečiams siejasi su sostinės krepšinio komandos kovomis, koncertais ir pirmuoju Sąjūdžio suvažiavimu. Dabar tai - fiziškai nudrengtas ir morališkai pasenęs pastatas-vaiduoklis. Surasti pirkėją tokiam statiniui, ant kurio dar uždėtas paveldosaugininkų antspaudas, Ūkio banko turtą perimančiam Šiaulių bankui bus nelengva.

Šiaulių bankui atiteko 16 nekilnojamojo turto objektų, tarp jų - Vilniaus koncertų ir sporto rūmai bei „Žalgirio“ stadionas. Bet dabar tik vyksta perdavimo procedūra, tad Sporto rūmai ir stadionas yra tarsi niekieno. Formaliai – tai dar Ūkio banko turtas.

Šiaulių banko atstovė Daiva Grikšienė pavasarį lrytas.lt sakė, kad Sporto rūmai ir kitas perimtas bankrutavusio banko turtas iš varžytinių bus pardavinėjamas dar negreitai, nes nėra žinoma jo tikroji vertė.

Įsigijęs Vilniaus sporto rūmus kaunietis Vladimiras Romanovas didelių sentimentų jiems nejautė. Milijonierius ketino jų vietoje statyti didingą modernių pastatų kompleksą ir stadioną.

Planuotos 200 mln. eurų (apie 690 mln. Lt) investicijos, projektą parengė žymus italų architektas Massimilianas Fuksas.

Bet Kultūros paveldo specialistai liesti Sporto rūmų neleido, nes jie įtraukti į Kultūros vertybių registrą. V. Romanovas per teismus bandė įrodyti, kad rūmai nėra jokia vertybė, o tik sovietmečio gremėzdas, bet jam nepavyko.

Viena vertingiausių 1971 m. pastatytų Sporto rūmų dalių yra savitos formos lenktas stogas – toks statinys yra vienintelis Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.