Melnragėje žmonės meldėsi stebėdami bangų į jūrą nešamus vyrą ir dvi merginas

Ketvirtadienio vakarą pajūriu vaikštinėjantys poilsiautojai stebėjo kvapą gniaužiančią gelbėjimo operaciją jūroje. Antrojoje Melnragėje, ties vadinamuoju Neįgaliųjų paplūdimiu, bangos į jūrą staiga ėmė nešti tris žmones. Vyras ir dvi jaunos merginos vėlų vakarą nusprendė atsigaivinti vėsioje jūroje nepaisydami kabančios raudonos vėliavos, kuri draudžia maudynes.

Baltijos jūroje ties Klaipėda šiomis dienomis maudytis draudžiama.<br>E. Petkutė
Baltijos jūroje ties Klaipėda šiomis dienomis maudytis draudžiama.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 18, 2013, 10:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:19 PM

„Jie buvo visai arti kranto, bet milžiniška jėga juos nešė į priešingą pusę. Vaizdas siaubingas, manėme, kad nebeišsikapstys“, – pasakojo nelaimės sukrėsti liudininkai. Krante buvę žmonės iškvietė greitąją pagalbą, traukti iš vandens tolstančių skęstančiųjų šoko visas būrys gelbėtojų.

Po akimirkos į gelbėjimo operaciją įsitraukė ir netoliese plaukiojęs banglentininkas – jis padėjo į krantą parplukdyti vos besilaikančius žmones.

Gelbėjimo operacija prasidėjo apie 20 val. 15 min. ir užtruko apie ketvirtį valandos. Pirminiais duomenimis, 26 metų vyras atvykęs iš Kuršėnų, 24 ir 17 metų merginos – klaipėdietės. Vyras atsipirko išgąsčiu, o abiem merginoms prireikė medikų pagalbos. Viena jų nugabenta į Jūrininkų ligoninės priėmimo skyrių, kita – į Klaipėdos vaikų ligoninę.

„Abi merginos buvo sąmoningos, tik labai išsigandusios, jos skundėsi bendru silpnumu, galvos svaigimu“, – informavo Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

„Jie, matyt, gerai mokėjo plaukti, kad taip ilgai išsilaikė nešami tokios stiprios srovės. Niekad nebūčiau pagalvojusi, kad maudytis net arti kranto šitaip pavojinga. Pradėjau melstis už tuos žmones, tikras stebuklas, kad jie liko gyvi“, – pasakojo įvykį mačiusi klaipėdietė Alma. Anot jos, jeigu ne drąsusis banglentininkas, nelaimėlių gyvų partempti į krantą greičiausiai nebūtų pavykę.

Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki teigė, kad bangavimas jūroje ties Klaipėda jau visą šią savaitę siekia tris balus. Tai reiškia, kad maudytis griežtai draudžiama.

„Plušame visu pajėgumu – esame priversti į krantą iš vandens nuolat varyti poilsiautojus. Šie dėl to labai nepatenkinti. Jie kažkodėl galvoja, kad nieko blogo negali nutikti. Šio vakaro incidentas tik dar kartą patvirtina, kad nelaimė gali įvykti bet kurią akimirką“, – aiškino A. Siakki.

Jo teigimu, nebūtina nuplaukti toli nuo kranto, kad giliau esančios srovės imtų nešti gilyn į jūrą. Patekus į bangų gniaužtus, gelbėtojas patarė nepanikuoti, iškelti ranką į viršų kaip pavojaus ženklą ir stengtis išsilaikyti virš vandens. Bandant plaukti į krantą priešinantis srovei dažnai ne padeda, o trukdo gelbėtis – taip išeikvojamos jėgos ir išsilaikyti ant vandens tik sunkiau.

Gelbėtojai paplūdimiuose budi kasdien nuo 9 iki 21 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.