Besileidžiančio oro baliono kupolas pakibo ant laidų

Netoli Jiezno gyvenvietės (Prienų r.) besileidžiančio oro baliono kupolas nugulė ant elektros stulpo. Susilietus laidams įvyko trumpasis jungimas, bet žmonės nenukentėjo, apgadintas tik kupolas, rašo „Lietuvos rytas”.

Nors į įvykio vietą išvyko gelbėtojai, jų pagalbos neprireikė, o įmonės LESTO specialistai išjungė elektros tiekimą linijoje ir pašalino gedimą.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Nors į įvykio vietą išvyko gelbėtojai, jų pagalbos neprireikė, o įmonės LESTO specialistai išjungė elektros tiekimą linijoje ir pašalino gedimą.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 20, 2013, 11:02 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:29 PM

Nesėkmingai nusileidusį oro balioną pilotavo Jonavos oreivių klubo „Fly On” atstovas Darius Rugys, ketvirtadienį vakare skridęs be keleivių.

Artėjant sutemoms jonaviškis nusižiūrėjo tinkamą vietovę nusileisti ir leidosi, bet paskutinę akimirką stiprus vėjo gūsis kupolą bloškė ant elektros stulpo.

„Nieko rimta neįvyko, situacija tikrai nebuvo pavojinga.

Tokie smulkūs nesklandumai balionų pilotų gyvenime neišvengiami”, – kalbėjo D. Rugys.

Nors į įvykio vietą išvyko gelbėtojai, jų pagalbos neprireikė, o įmonės LESTO specialistai išjungė elektros tiekimą linijoje ir pašalino gedimą.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktorius Kęstutis Auryla šį incidentą vertina gerokai rimčiau.

„Oro baliono kontaktas su elektros linija kelia labai rimtą pavojų. Pilotui šįsyk nuotykis baigėsi labai sėkmingai”, – įsitikinęs CAA vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.