Vilniuje turistinis autobusas rėžėsi į parduotuvę „Maxima“ (papildyta)

Pirmadienį ramiai apsipirkti nusprendę vilniečiai patyrė netikėtumą. Į stoties rajone, Bazilijonų gatvėje esančią parduotuvę „Maxima“ įsirėžė turistinis autobusas. Trenksmą išgirdę darbuotojai iš karto išbėgo pasižiūrėti kas nutiko. Neoficialiais duomenimis, vairuotojas pamiršo užtraukti rankinį stabdį.

Kaip didelis turistinis autobusas sugebėjo nusukti nuo kelio ir pataikyti į parduotuvę – neaišku.<br>D.Umbraso nuotr.
Kaip didelis turistinis autobusas sugebėjo nusukti nuo kelio ir pataikyti į parduotuvę – neaišku.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 12, 2013, 3:01 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 AM

Nelaimė įvyko po vidurdienio. Kaip didelis turistinis autobusas lygioje vietoje sugebėjo nusukti nuo kelio ir pataikyti į parduotuvę – neaišku.

Prekybos centras nebuvo smarkiai apgadintas. Labiau nukentėjo įvykį sukėlęs autobusas.

„Nukentėjusių nėra, tik apgadinta mūrinė pastato siena. Lango neužkliudė, tai jis nesudužo. Nuostoliai nėra labai dideli, be to, viską atlygins draudimo bendrovė“, – sakė laikinai Bazilijonų g. esančios „Maxima“ vadovės pareigas užimanti Olivija Laurinavičienė.

Išgirdusį triukšmą moteris išėjo pasižiūrėti, kas įvyko: „Kaip tik sėdėjau pastate, kai išgirdau triukšmą. Bet manęs tai neišgąsdino“.

Turistinis autobusas trenkėsi į parduotuvės „Maxima“ tarnybines patalpas.

Kaltininkė - žiopla klaida?

Į sieną atsitrenkęs autobusas priklauso vežėjų įmonei „Seknija“. Kaip portalui lrytas.lt teigė Vilniaus filialo vadovas, peršasi mintis, kad autobusas buvo apgadintas per neapsižiūrėjimą. 

„Su vairuotoju negalėjome susisiekti, nes jis palikęs telefoną. Kai jis atvažiuos, paaiškins, kas įvyko. Autobusas buvo tuščias, jis niekur nevažiavo ir stovėjo vietoje“, - pasakojo tik vardu prisistatęs „Seknijos“ atstovas Aleksandras.

Oficialiai nepatvirtinta, bet teigiama, kad vairuotojas paliko užvestą autobusą. Išlipęs iš autobuso įkvėpti gryno oro, išsiblaškęs vairuotojas pamiršo, kad neužtraukė rankinio stabdžio. Stoviniuodamas šalia autobuso vairuotojas susigriebė tik tuomet, kai didžiulė transporto priemonė pradėjo riedėti nuokalne. 

Įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.