Kupiškėną suvažinėjusį vyrą prabilusi sąžinė atvedė į policiją

Trečiadienio vakare Kupiškio rajone ant kelio buvo rastas automobilio smarkiai sužalotas 40-mečio vietos gyventojo kūnas. Vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo, tačiau po dviejų valandų atvyko į policiją ir prisipažino pervažiavęs kelio važiuojamojoje dalyje gulėjusį žmogų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 12, 2013, 10:30 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:19 AM

Apie netoli Kupiškio, Viktariškių kaimo ribose ant kelio gulintį negyvą žmogų Kupiškio rajono policijai trečiadienį, apie 22 val., pranešė pro šalį važiavęs vairuotojas. Jis apie 20 val. 30 min. Šiuo keliu važiuodamas į Vabalninką, pastebėjo kelkraščiu dviratį besivedantį vyrą. Pastarasis atrodė neblaivus, tačiau po kelią nesiblaškė, todėl vairuotojas sėkmingai pravažiavo pro šalį.

Po maždaug pusantros valandos grįždamas tuo pačiu keliu atgal, minėtas vairuotojas tą patį vyriškį pamatė gulintį ant važiuojamosios kelio dalies. Šalia gulėjo ir jo dviratis. Žmogus nedelsdamas iškvietė policiją, medikus. Tačiau greitosios pagalbos medikai konstatavo, kad 40-metis Viktariškių kaimo gyventojas S.G. miręs.

Nuo pat pradžių nebuvo abejonių, kad S.G. mirtinai sužalojo automobilis, iš įvykio vietos pasišalinęs. Buvo iškviesti ekspertai, kurie kruopščiai dirbo įvykio vietoje – ieškojo nuolaužų ir kitų įkalčių, galinčių padėti nustatyti bėglio automobilio markę, spalvą. Iš paliktų pėdsakų buvo matyti, kad pervažiavęs žmogų automobilis netrukus pasisuko, grįžo atgal, o vėliau nuvažiavo.

Ekspertams dar tebedirbant avarijos vietoje, į Kupiškio rajono policijos komisariatą atvyko 32 metų Biržų rajono gyventojas D.Ž. Vyriškis prisipažino Viktariškių kaimo teritorijoje prieš porą valandų automobiliu „Opel Vectra“ pervažiavęs žmogų ir pabėgęs.

Statybininku dirbantis D.Ž. teigė, kad vyriškis, kurį jis pervažiavo, gulėjo ant važiuojamosios kelio dalies. Tą vakarą matomumas buvo prastas dėl rūko, todėl prieš pat automobilį pastebėjęs kažką gulint ant kelio, jis sustoti nebespėjo. Apsisukęs, sugrįžęs atgal ir pamatęs, kad suvažinėjo žmogų, išsigandęs biržietis pabėgo. Tačiau atsipeikėjęs nusprendė vykti į policiją ir prisipažinti.

„Galima sakyti, kad žmogui sąžinė prabilo“, – lrytas.lt sakė Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas. Pareigūno teigimu, ar iš tiesų kupiškėnas gulėjo ant kelio, kai automobilis jį pervažiavo, paaiškės gavus ekspertų išvadas apie ant žuvusiojo kūno rastus sužalojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.