Klaipėdoje gyventojus pažadino griūvanti daugiabučio siena

Nerenovuojami daugiabučiai uostamiestyje pamažu ima griūti. Pirmadienio rytą baisus triukšmas pažadino Debreceno gatvės 74 namo gyventojus. Apie penktą valandą žmonės šoko iš lovų išgirdę bildesį. Pažvelgę pro langą jie apstulbo – griuvo namo siena. Raudonos plytos viena po kitos krito ant žemės. Iš siaubo sustingę gyventojai ne iš karto suprato, kas vyksta. Netrukus paaiškėjo, kad namą jau senokai žadėta rekonstruoti, tačiau patys gyventojai tam priešinosi.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Sep 30, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:41 PM

Devynaukštį administruojančios bendrovės „Mano būstas“ atstovai tvirtino pavojingus įtrūkius sienose pastebėję jau prieš mėnesį. Namą apžiūrėję specialistai savo išvadas turėjo pateikti netrukus.

Tačiau esą aišku viena – namą būtina renovuoti iš pagrindų. Iki šiol siūlymus pritarti renovacijai dauguma namo gyventojų atmetė. O dabar paaiškėjo, kad name darosi pavojinga būti. Debreceno gatvės gyventojai pirmadienį smalsiai apžiūrinėjo apgriuvusį namą ir neslėpė nerimo, kad panašus likimas gali ištikti ir jų namus.

Praėjusį pavasarį dalis sienos netikėtai nugriuvo senamiestyje. Tąkart nelaimės taip pat pavyko išvengti. Panašių incidentų yra įvykę ir ankstesniais metais.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus specialistai aiškino, kad statant daugiabučius Klaipėdoje neatsižvelgta į specifinį pajūrio klimatą. Nemažai namų statyta naudojant netinkamo tankio plytas, kurios mažiau atsparios drėgmei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.