Šeimos poilsis Druskininkuose virto tragedija

Tėvams kelialapį į Druskininkų „Eglę” padovanojęs sūnus iš motinos sulaukė baisios žinios – paslydęs negiliame baseine nuskendo tėvas.

Druskininkuose, „Eglės” sanatorijos baseine, nuskendo 64 metų vyras.
Druskininkuose, „Eglės” sanatorijos baseine, nuskendo 64 metų vyras.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Oct 7, 2013, 8:28 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:23 AM

Penktadienį Druskininkų „Eglės” sanatorijoje įvyko nelaimė – apie 18 val. 30 min. nuskendo savaitgaliui pailsėti atvykęs 64 metų Antanas Grėbliūnas.

Iš pradžių vyras kartu su žmona maudėsi gilesniame baseine. Bet plaukti nemokantis A.Grėbliūnas nusprendė pereiti į negilų baseiną, o žmoną paliko paplaukioti gilesniame, rašo „Lietuvos rytas".

Netrukus vienas poilsiautojas, kuris ką tik buvo išgelbėjęs skendusią moterį, išvydo ant baseino dugno gulintį vyrą. Iš pradžių jis pamanė, kad žmogus išbando, kiek laiko gali būti po vandeniu. Tačiau netrukus supratęs, kad įvyko nelaimė, jis ištraukė vyrą iš baseino ir ėmė šauktis pagalbos.

„Mano vyras buvo sveikas ir stiprus, – lydėdama kūną į šarvojimo salę Vilkaviškio katedroje „Lietuvos rytui” sakė jo žmona. – Ekspertizė patvirtino, kad jis prigėrė. Tikriausiai paslydęs krito ir susitrenkė ir nepajėgė atsistoti. Budinčio gydytojo prie to baseino nebuvo. Tik prie gilesnio, kuriame aš plaukiojau, budėjo medikas. Čia buvo daug besimaudančiųjų.

Pati laksčiau ieškodama gydytojo, kuris galėtų išgelbėti mano vyrą. Kai jį ištraukė iš vandens, širdis dar plakė. Tačiau iškviesta greitoji medicinos pagalba jam nebegalėjo padėti.

Kažkas iš personalo mestelėjo, kad vyras buvo girtas. Bet jis visai nevartojo alkoholio.

Dėl jo tragiškos mirties turiu daug pretenzijų sanatorijai. Ir liudininkų turiu.”

„Eglės” sanatorijos Rinkodaros ir pardavimų skyriaus vadovas Edgaras Briedis tvirtino, kad prie visų baseinų nuolat budi mažiausiai po vieną kineziterapeutą.

„Vyrą ištraukė budėję kineziterapeutai, o mūsų budinti gydytoja bandė gaivinti, iškvietė greitąją pagalbą. Mūsų baseinai negilūs – giliausias apie 1 metro 60 centimetrų. Aš pats ten nebuvau ir nemačiau, kaip viskas įvyko.

Net nežinau, ar tas vyras čia buvo atvykęs gydytis, ar tiktai trumpo poilsio. Apie įvykį mane informavo sanatorijos direktoriaus pavaduotojas gydymui”, – teigė E.Briedis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.