Mirtis kelyje – dėl girtumo ir neatsargumo

Greitkelį Kauno rajone pamėginęs pereiti medkirtys Antanas Budrys gyvenimą baigė po mašinos ratais. O Šakių rajone neblaivus vairuotojas sukėlė avariją, per kurią vienas žmogus žuvo, dar 4 sužaloti.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė, Vygandas Trainys

Oct 15, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:17 AM

Sekmadienį Kėdainių apylinkėse gyvenęs 43 metų A.Budrys ir jo draugas 25 metų Andrius Makčinskas maždaug septyni kilometrai nuo savo namų, ties Babtais, vakare, tvyrant sutemoms, bandė pėsčiomis kirsti greitkelį Vilnius–Klaipėda.

A.Budrys į kelią įžengė pirmas, jo bičiulis kelias akimirkas sudelsė, ir tai jį išgelbėjo.

Medkirtį parbloškė automobilis „Škoda Octavia”, kurį vairavo 27 metų klaipėdietis Tomas G.

A.Budrys mirė iš karto.

Manoma, kad vyrai neišgirdo variklio gaudesio, nes galėjo būti išgėrę.

Per avariją buvo sužeistos dvi „Škoda Octavia” keleivės – 20-metė moteris su kūdikiu. Motiną ir dukrą sužeidė stiklo šukės.

A.Budrys kirsdavo miškuose medžius ir gyventojams pristatydavo į namus malkas.

Tą pačią dieną per pietus netoli Janukiškių kaimo (Šakių r.) kelio posūkyje dėl per didelio greičio 26 metų Deividas Ž. nesuvaldė automobilio „Volkswagen Passat”, trenkėsi į betoninę tvorą ir apvirto aukštyn ratais. Mašinoje buvo septyni žmonės.

Avarijos liudininkai matė, kaip Deividas išspyrė vairuotojo dureles, išsiropštė lauk ir iš suknežinto automobilio ištempė nebegyvą 41 metų Osvaldą B.

Atvykusiems pareigūnams Deividas rodė į ant žemės gulintį negyvėlį ir tikino, kad pastarasis vairavo automobilį. Tačiau liudininkai demaskavo melagį.

Žuvęs Osvaldas gyveno gretimame Slabadų kaime (Vilkaviškio r.). Jame prieš kurį laiką įrengė parduotuvę ir ketino atidaryti dar vieną netolimame Žvirgždaičių kaime (Šakių r.).

Ugniagesiai iš apvirtusio automobilio ištraukė kitus keleivius.

Neblaivi 52 metų Regina Š. – Deivido motina, 16-metis Giedrius M., 17-metis Ernestas N. ir 23 metų Rokas D. dėl sunkių sužalojimų buvo išvežti į Kauno klinikas. Giedrių ir Roką buvo ištikusi koma.

25 metų Aurimas M. ir Deividas patyrė lengvų sumušimų, todėl medikai juos išleido į namus. Jiems abiem nustatytas vidutinis girtumas (1,61 ir 2,15 promilės).

Osvaldas, Regina ir jos sūnus Deividas tądien puotavo Žvirgždaičiuose įrengiamos parduotuvės proga. Trijulei pritrūko degtinės. Būsimas parduotuvės savininkas ir neblaivi moteris neprieštaravo, kad prie vairo sėstų girtas Deividas.

Slabadų kaimo parduotuvėje įsigiję alkoholio jie į automobilį pasikvietė Roką, Ernestą, Giedrių bei Aurimą ir dideliu greičiu lėkė atgal į kaimą.

Tačiau išgertuvių pratęsti kompanija nebesuspėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.