Neryje užsidegęs laivas sukėlė ant kojų vilniečius

Antradienio rytą užsiliepsnojo Neries upėje esantis laivas. Į įvykio vietą išvažiavo keturios ugniagesių brigados. Laivas liepsnose paskendo netoli Baltojo tilto. Apie įvykusią nelaimę gelbėtojams pranešė laivo kapitonas.

Neries upėje - degančio laivo gesinimo pratybos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Neries upėje - degančio laivo gesinimo pratybos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-10-15 13:06, atnaujinta 2018-02-21 04:04

Nors privažiavimas prie Neries krantinės nėra labai patogus, gaisrininkų ekipažams pati krantinė buvo pakankamai plati. Rūkstantį laivą išvydę išsigandę žmonės puolė skambinti tarnyboms, tačiau gaisras buvo netikras.

Vilniečius nustebinęs ir suklusti privertęs vaizdas – tik gaisrininkų pratybos.

Degančio laivo gelbėjimo darbai truko apie vieną valandą. Gesinti viduryje upės užsidegusį laivą – keblu, todėl prie tariamo gaisro židinio priplaukė ir gelbėtojų kateris. Jis nelaimės metu evakuotų laivo keleivius ir įgulą.

Šių pratybų vadovas Sigitas Araminas pasakojo, kad pratybos pavyko puikiai. Jeigu gaisras būtų buvęs tikras, S.Arminas tikino, kad viskas būtų pavykę šimtu procentų.

„Buvo organizuojamas laivo gesinimas ir žmonių evakuacija Neries upėje. Pagal legendą, laivas užsidegė užplaukęs ant sausumos. Laive buvo keturi žmonės. Vienas apimtas panikos įšoko į vandenį. Narų tarnyba jį ištraukė“, – pasakojo gelbėjimo operacijos vadovas S.Arminas. Jis pridūrė, kad į šaltą vandenį įšokęs žmogus – profesionalus naras.

Kadangi „liepsnos“ išplito, gaisras buvo gesinamas didesnio našumo švirkštais. Į įvykio vietą buvo išsiųstos dvi ugniagesių komandos. Tariamas liepsnas tramdė keturios autocisternos, į įvykį išskubėjo narų komanda, buvo panaudoti du kateriai.

Bendrajam pagalbos centrui apie nelaimę pranešė kapitonas. Šis išsiuntė gelbėtojų pajėgas, buvo nustatyta, per kiek laiko gaisrininkai pasiektų nelaimės vietą, likviduotų gaisro židinį ir išgelbėtų žmones.

Vėliau Vilniaus priešgaisrinė gelbėjimo valdyba analizuos šią informaciją tam, kad įvykus tikrai nelaimei, jie galėtų tinkamai ir tiksliai sureaguoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.