Gaisrai siautė vienas po kito

Paryčiais kas valandą Kalvarijoje ugniagesiai malšino tris gaisrus. Iš pradžių kilo įtarimas, jog šiame mieste siautėjo nežinomas padegėjas. Tačiau gali būti, kad tai tiktai stebėtini atsitiktinumai.

Kalvarijoje per 3 valandas skirtingose vietose sudegė pavėsinė, liepsnojo sunkvežimis (nuotr.) ir negyvenamas butas.<br>Ugniagesių nuotr.
Kalvarijoje per 3 valandas skirtingose vietose sudegė pavėsinė, liepsnojo sunkvežimis (nuotr.) ir negyvenamas butas.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2013-10-16 06:00, atnaujinta 2018-02-21 03:27

Pavėsinė ir sunkvežimis degė trijų medinių daugiabučių namų, kuriuos vietos gyventojai vadina barakais, kiemuose.

Apie 4 val. ryto ugniagesiai buvo iškviesti į miestelio pakraštyje esančią Gėlių gatvę – viena moteris pranešė apie liepsnojančią pavėsinę. Ji supleškėjo su visais joje buvusiais baldais. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Į tą pašiūrę rinkdavosi aplinkinių namų gyventojai. Joje stovėjo pora aplūžusių sofų, stalą atstojo atitemptas kelmas.

Gaisro išvakarėse šioje pavėsinėje vyko didelės išgertuvės, nes praėjusį savaitgalį buvo mokamos pašalpos ir atlyginimai.

Didžiausia tikimybė, jog ant sofos kažkas numetė neužgesintą nuorūką”, – sakė pareigūnai.

Po valandos gaisrininkai, užgesinę pavėsinės likučius, išvažiuodami pastebėjo degantį sunkvežimį. Jis stovėjo maždaug 100 metrų nuo gaisravietės. Apie degantį automobilį dar niekas nebuvo spėjęs pranešti.

Ugniagesiai užgesino 1989 metų sunkvežimio „Robus LD 3001” kabiną. Gaisro priežastis kol kas neaiški, neatmetama padegimo versija.

Dar po valandos, apie šeštą, gaisrininkai lėkė į miestelio centre esančią Ugniagesių gatvę, trijų butų medinį namą. Vienas šio namo gyventojas sakė, jog naktį pajuto dūmų dvoką, tačiau nesuprato, iš kur jis sklinda.

Tik apie šeštą ryto paaiškėjo, kad dega už sienos esantis negyvenamas butas.

„Matyt, per išdaužtą langą į šį butą buvo įlindęs koks nors Kalvarijos benamis. Gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus rūkymo. Sudegė lova, išdegė grindys, buvo apgadintos sienos.

Kitur gyvenanti šio buto savininkė patirtą žalą įvertino 10 tūkst. litų”, – teigė pareigūnai, dėl visų trijų gaisrų pradėję ikiteisminius tyrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.