Už sukeltą salmoneliozės protrūkį - 12 tūkst. litų bauda

Išnagrinėjusi bylą Valstybinė

Klaipėdos lopšelio-darželio „Putinėlis“ maisto paruošimo skyriaus maisto tvarkymo veikla buvo sustabdyta.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Klaipėdos lopšelio-darželio „Putinėlis“ maisto paruošimo skyriaus maisto tvarkymo veikla buvo sustabdyta.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 4:52 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:16 AM

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, gavę Klaipėdos visuomenės sveikatos centro pranešimą apie gegužės 28 d. prasidėjusį salmoneliozės protrūkį Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Putinėlis“, atliko neeilinį patikrinimą šios įstaigos maisto tvarkymo skyriuje.

Patikrinimo metu nustatyta, kad neužtikrinamas vištų kiaušinių atsekamumas, pažeidžiamas jų laikymo temperatūrinis režimas, dalis švaraus inventoriaus laikomas šlapias, kiaušinių plovimo inventorius laikomas kartu su inventoriumi, skirtu paruoštiems produktams, netinkamai vykdoma savikontrolė.

Klaipėdos lopšelio-darželio „Putinėlis“ maisto paruošimo skyriaus maisto tvarkymo veikla buvo sustabdyta.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistams išanalizavus protrūkio priežastis, nustatyta, kad 38 asmenų (28 vaikų ir 10 darbuotojų) susirgimų priežastimi buvo lopšelio-darželio maisto paruošimo skyriuje paruoštas salmonelėmis užterštas maistas. Salmonelės buvo nustatytos vištų kiaušinių, kiaulienos mentės ir kibiro, kuriame buvo laikoma omleto masė, mėginiuose.

Atliekant tyrimą taip pat nustatyta, kad naudotus maistui gaminti salmonelėmis užkrėstus vištų kiaušinius patiekusi įmonė šiuos produktus įsigijo iš Lenkijos, pažymėtus kiaušinių pakavimo įmonės „Agronex Fermy Drobiu Sp.z o.o." ženklu.

Lenkijos kompetentinga institucija informavo, kad šios įmonės veterinarinio patvirtinimo numeris panaikintas ir veiklos ji nevykdė nuo 2012 m. rugsėjo 28 d. Dėl to produktus į rinką pateikusiai Lietuvos įmonei uždrausta priimti kiaušinius iš neturinčių veterinarinio patvirtinimo įmonių bei nurodyta kiaušinius surinkti iš rinkos ir saugiai juos sunaikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.