Svencelėje liepsnos nuniokojo poilsio namelį - jūrinį konteinerį (atnaujinta)

Klaipėdos rajone, Svencelėje, ugnis nuniokojo vieną mobilų poilsio namelį - konteinerį. Niekas nenukentėjo - vasaros sezonui pasibaigus žmonių čia nebuvo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-10-19 12:56, atnaujinta 2018-02-21 00:53

Pranešimą apie gaisrą bendrasis pagalbos centras gavo 11 val. 16 min. Į įvykio vietą išvyko trys ugniagesių autocisternos iš Klaipėdos apskrities - dvi iš Klaipėdos ir viena iš Priekulės.

Vienas namelis degė atvira ugnimi, liepsnos veržėsi per langus. Ugnis netrukus buvo nuslopinta. Poilsio nameliai šioje vietoje, Kuršių marių pakrantėje, įrengti metaliniuose jūriniuose konteineriuose, todėl pernelyg daug žalos nepadaryta. Išdegė tik konteinerio vidus, sudegė čia buvę baldai.

Dar penki šalia buvę nameliai nežymiai apgadinti.

Pasak Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Operatyvinio vadovavimo skyriaus vyresniojo specialisto Mindaugo Jovaišo, kol kas neaišku, nuo ko kilo gaisras. Poilsiautojų čia šiuo metu nėra. Nėra ir šią vietą dėl nuolat pučiančių vėjų itin pamėgusių kaituotojų ir buriuotojų.

Incidento priežastys bus tiriamos kitą savaitę.

Svencelės kaimą yra pamėgę Lietuvos buriuotojai. Čia neseniai įrengti mobilūs poilsio nameliai tapo vėjo sportą pamėgusių žmonių traukos centru.

Kad ant Kuršių marių kranto įsikurtų „Aitvarų kaimas“, reikėjo 750 tūkst. litų paskolos. Už šias lėšas plečiama Svencelės poilsiavietė, vandens turizmui pritaikoma prieplauka, kuriama visa poilsiui ir pramogai reikalinga infrastruktūra, statomi jūrinio stiliaus gyvenamieji nameliai-konteineriai su terasomis, kempingas, įrengiama automobilių ir namelių ant ratų stovėjimo aikštelės, dušai, tualetai, skalbykla, lauko prausyklos, terasa jėgos aitvarų varžyboms stebėti, mechaninis vėjo pakaitalas „wake parkas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.