Kauno valdžia žada ieškoti nesaugių šulinių ir šachtų savininkų

Kauno savivaldybė praneša ketinanti

Apie šulinius ir duobes prabilta tada, kai į vieną tokią skylę įkrito vaikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Apie šulinius ir duobes prabilta tada, kai į vieną tokią skylę įkrito vaikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 2:22 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:34 PM

„Pirmas žingsnis - surasti visuomenei pavojų keliančių objektų savininkus, o jų neradus, kreiptis į teismus ir pavojingas erdves pripažinti bešeimininkėmis. Tuomet savivaldybė galėtų jas sutvarkyti ir likviduoti, tam reikalui panaudojant net 2014-2020 m. ES finansinės perspektyvos paramą“, - posėdyje kalbėjo A.Kupčinskas.

Komisijos posėdį nuspręsta sušaukti po laimingai pasibaigusios įkritusio į šulinį vaiko istorijos: parą šulinyje praleidęs dešimtmetis buvo surastas policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

Paaiškėjo, jog šulinys, į kurį buvo įkritęs berniukas, yra bešeimininkis. Dviejų lygių vandens įleidimo ir išleidimo šachta anksčiau priklausė bankrutavusiam Kauno valstybiniam medžio apdirbimo kombinatui.

Miesto seniūnams po šio įvykio duotas nurodymas registruoti visus apleistus ir neuždengtus šulinius. Dėl jų nemokamu telefonu gali skambinti ir miestiečiai - pasak Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, per šią savaitę tarnyba gavo 15 kauniečių pranešimų apie pavojingas vietas.

Bendrovės „Kauno vandenys“ duomenimis, pavojų kauniečiams kelia ir vagystės: pernai pavogta 560 įmonei priklausančių šulinių dangčių.

„Vienintelė išeitis yra keisti juodojo metalo supirkimo taisykles, kaip buvo padaryta su elektros kabeliais ar geležinkelio bėgiais. Turi būti sugriežtinta metalo supirktuvių atsakomybė už šulinių dangčių supirkimą. Dėl to planuojame kreiptis į Ūkio ministeriją“, - teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Posėdžio pradžioje Kauno meras berniuko gelbėjimo operacijoje dalyvavusiems Viešojo saugumo tarnybos kariams Evaldui Šimkui, Aurimui Šmigelskiui ir Bernardui Bondarenko įteikė padėkas ir padėkojo už profesionaliai atliktą darbą.

Dešimtmetis šeštadienį įkrito į neuždengtą apleistą šachtą prie Nemuno esančiame aukšta žole apaugusiame kalno šlaite, Petrašiūnų rajone, maždaug už kilometro nuo savo namų.

Jo beveik parą ieškojo gausios Kauno apskrities policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų pajėgos - sekmadienį vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko nurodymu buvo mobilizuotas Viešojo saugumo tarnybos Kauno padalinys.

Vaiką sekmadienio popietę, 14 val. 25 min., šulinyje aptiko šio padalinio grandinis Darius Šmigelskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.