Nelaimę sukėlė pamestas ratas

Magistralėje nuo vilkiko nukritęs atsarginis ratas sukėlė dviejų sunkvežimių kaktomušą, po kurios akimirksniu užsiliepsnojo suknežintos kabinos. Vairuotojai spėjo išsigelbėti.

Po kaktomušos sudegė dviejų vilkikų kabinos, tačiau vairuotojai liko gyvi.<br>Policijos nuotr.
Po kaktomušos sudegė dviejų vilkikų kabinos, tačiau vairuotojai liko gyvi.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Oct 30, 2013, 7:01 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:56 PM

53-iajame kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai kilometre, netoli Marijampolės, pirmadienį vakare susidūrė 32 metų lenko vairuojamas vilkikas „Scania” ir 43 metų ruso vilkikas DAF su puspriekabe. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Rusas važiavo Kauno, o lenkas Lietuvos ir Lenkijos pasienio link. Pastarasis vairuotojas vėliau pareigūnams pasakojo pastebėjęs, kad iš po priekyje važiuojančio sunkvežimio kyla žiežirbos – kažkas stipriai brūžinosi į asfaltą.

Po akimirkos priešpriešiais atvažiuojantis ruso vilkikas netikėtai šoktelėjo, susimėtė ir kaktomuša trenkėsi į priešinga eismo juosta važiuojantį lenko vairuojamą sunkvežimį. Laimė, suknežintos sunkvežimių kabinos neįkalino vairuotojų. Jie spėjo iššokti lauk kaip stovi, kai po smūgio iškart pliūptelėjo liepsnos.

Lenkui buvo prakirsta galva ir sumušta krūtinė. Rusui medikai konstatavo šlaunikaulio ir plaštakos kaulų lūžius.

Vilkikų vairuotojai iš pradžių negalėjo suprasti, kas įvyko magistralėje.

Marijampolės policijos komisariato tyrėjai, apžiūrėję avarijos vietą, nustatė nelaimės priežastį. Ant kelio mėtėsi sunkvežimio ratas. Bet ir ruso, ir lenko vilkikai bei puspriekabė po avarijos buvo su visais ratais.

Pareigūnų nuomone, jį pametė priekyje lenko važiavęs sunkvežimis, iš po kurio kilo žiežirbos. Rusas nepastebėjo ant kelio gulinčio rato ir ant jo užvažiavo.

Ant netikėtos kliūties šoktelėjęs sunkvežimis tapo nevaldomas ir trenkėsi į priešpriešiais važiuojantį lenko vairuojamą sunkvežimį. Ratą pametęs ir dėl to kraupią eismo nelaimę sukėlęs sunkvežimis nenustatytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.