Panevėžietė per gaisrą neteko sūnaus ir augintinio

Panevėžyje antradienio vakarą per gaisrą ūkiniame pastate žuvo 51 metų panevėžietis E.S. ir šeimos augintinis. Įtariama, kad gaisras kilo pastato katilinėje, o žmogus ir šuo mirtinai apsinuodijo smalkėmis, kai užsidegė sienos, apkaltos plastikinėmis lentelėmis.

Šiame name per gaisrą žuvo vyriškis ir šeimos augintinis.<br>R.Stundžienės nuotr.
Šiame name per gaisrą žuvo vyriškis ir šeimos augintinis.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-11-06 09:25, atnaujinta 2018-02-20 14:00

Pranešimą apie gaisrą Rožių gatvės 55A sklype esančiame ūkiniame pastate Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gavo antradienį, 19 val. 36 min. Prašę pagalbos žmonės sakė, kad pastate yra žmonių.

Nuskubėję į nurodytą vietą, gelbėtojai 3 aukštų mūrinį pastatą rado paskendusį dūmuose, iš pirmo aukšto, patalpos šalia katilinės sklido liepsnos. Ugniagesiai, naudodami specialius kvėpavimo aparatus, puolė ieškoti pastate žmonių.

Trečiajame aukšte, kur buvo įrengtos gyvenamosios patalpos, jie rado gulintį be sąmonės vyriškį. Jį gelbėtojai išnešė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Tačiau pakeliui į ligoninę 51 metų vyriškis mirė.

Gaisras nusinešė ir šeimos auginto šuns gyvybę. Manoma, kad vyras ir keturkojis užduso nuo smalkių, per gaisrą užsidegus plastikinėms dailylentėms, kuriomis buvo iškaltos sienos.

Žuvusysis su žmona gyveno tame pačiame sklype stovinčiame gyvenamajame name. Tačiau tą vakarą vyriškis nusprendė miegoti gyvenamuoju namu paverstame ūkiniame pastate, kur gyvena jo garbaus amžiaus motina.

Kilus gaisrui, senutė spėjo išsigelbėti, o jau spėjęs įmigti sūnus liko dūmuose paskendusiame name.  Išgirdusiai, kad nepavyko atgaivinti sūnaus, moteriai prireikė medikų pagalbos.

Vakar E.S. motina iš gaisro nusiaubtų namų nešė sudegusius daiktus. „Ugnis išplito akimirksniu, nes sienos buvo iškaltos plastikinėmis lentelėmis“, – lrytas.lt paaiškino moteris. Jos teigimu, gaisras kilo katilinėje.

Gaisro metu išdegė katilinė, apie 2 kub. metrai malkų, durys, išdužo kelių langų stiklai, aprūko pastato vidinės sienos ir lubos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.