Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Varėnoje automobilyje sudegė moteris, našlaičiais liko trys vaikai (dar atnaujinta)

Varėną sukrėtė tragedija. Automobilyje sudegė trijų vaikų mama. Našlaičiais liko du mokyklinio amžiaus berniukai ir mergaitė. Dar visai neseniai jie matė, kaip susidegino jų tėvas. Liudininkai sako, kad moteris taip pat galėjo nusižudyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Nov 26, 2013, 11:17 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:47 AM

Antradienį Varėnos policijos pareigūnai laukia žinių iš teismo medicinos ekspertų. Jie praneš, kieno smarkiai apdegusį kūną - vyro ar moters - pareigūnai rado šįryt.

Sudegęs automobilis stovėjo ant kelio prie Vydenių ir Kamorūnų kaimų ribos. Vietos gyventojai jau neabejoja, kad jame žuvo automobilio savininkė 42 metų S.P. Jiems kilo įtarimų, ar tikrai moteris pati susidegino. Kalbama, jog kažkoks liudininkas matęs nuo degančio automobilio nueinantį žmogų. Manyta, jog išlipo išsigandusi vairuotoja ir kažkur nuėjo. Tačiau, kai ugniagesiai užgesino šį „Volkswagen Passat“ ir ant galinės sėdynės rado smarkiai apdegusius palaikus, gyventojams kilo įtarimų, ar tikrai tai savižudybė.

Policijos pareigūnai paskelbė tik sausą informaciją, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo šiame įvykyje.

Vežė vaikus į mokyklą Moters automobilis užsidegė netrukus po to, kai jos 7 ir 13 metų sūnūs bei dešimtmetė dukra maršrutiniu autobusu ryte išvažiavo į Vydenių pagrindinę mokyklą. Kol nėra teismo medicinos ekspertizės išvadų, artimieji, dalyvaujant psichologei ir savivaldybės Vaiko teisių skyriaus darbuotojai, pasakė vaikams kol kas tik tiek, kad sudegė jų mamos automobilis. Mokyklos direktorė Lina Baranauskaitė sakė, kad visi trys vaikai visada gerai prižiūrėti, gabūs, labai gerai mokosi, drausmingi ir pavyzdingi.

Vyras susidegino

Sunkia depresija sirgusi jų motina praėjusį penktadienį po dviejų mėnesių grįžo iš ligoninės, bet pažįstamiems ir toliau skundėsi nenorinti gyventi.

Visą tą laiką vaikais jų namuose rūpinosi motinos sesuo Irena, po darbo kasdien atvažiuodavusi iš Varėnos. Jauna šeima su dviem mažais vaikais Vydenių kaimą atsikėlė iš Kauno, ten pardavusi butą. Abu tėvai kilę iš šio krašto. Čia gimė ir jauniausias sūnus. Tačiau džiaugtis vaikais ir vienam kitu trukdė nuolatinis vyro girtavimas. Šiandieną automobilis liepsnojo visai netoli namų ir iš jo gerai matėsi kiemas, kuriame prieš kelerius metus susidegino jos vyras.

Tris vaikus auginanti pora tuomet buvo neseniai išsiskyrusi, nes vyras labai smarkiai gėrė. Kai jis neblaivus atėjo aplankyti vaikų, moteris perspėjo nesirodyti jiems tokios būklės. Išėjęs iš namo, už jo kampo kieme vyras iš žoliapjovės bako išsipylė benzino ir apsilaistęs juo užsidegė. Netrukus tai pamatė kieme buvę vaikai, žmona, jos sesuo su vyru. Suaugusieji puolė gesinti liepsnojančio vyro, bet jo gyvybės nepavyko išgelbėti. Po šio įvykio moters nervai pašlijo. Depresija ypač paūmėjo šiemet. Ji kelis kartus gydėsi ligoninėje, gėrė antidepresantus. Moteris išsigelbėjimo ieškojo ir bažnyčioje, ir bandydama kurti. „Ji labai norėdavo išsikalbėti. Bet visada pirmiausia atsiklausdavo, ar netrukdys. Visas jo gyvenimas buvo nelengvas. O vyro girtuoklystė ir savižudybė ypač prislėgė. Ir sirgdama buvo darbšti, tvarkinga, rūpestinga mama. Praėjusią vasarą ji prasitarė pagalbos ieškojusi ir pas kažkokį ekstrasensą. Šis patarė negerti antidepresantų. Matyt, tai ir buvo didžiausia klaida. Visi esame sukrėsti. Galvojame, kaip geriausia galėtume padėti likusiems trims našlaičiams“, - kalbėjo Vydenių seniūnė Genė Ramaškienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.