Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Prokuroras atskleidė, kaip vyko tyrimas dėl V.Šapranausko mirties

Prokurorai ir policijos pareigūnai baigė tyrimą dėl aktoriaus Vytauto Šapranausko mirties. Išnagrinėjus tyrėjų surinktą medžiagą ir ekspertų išvadas priimtas sprendimas. Aktorius mirė dėl kaklo suspaudimo kilpa. Penktadienio rytą byla buvo užversta.

V.Šapranausko asmeninė tragedija sukrėtė visą Lietuvą.<br>A.Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
V.Šapranausko asmeninė tragedija sukrėtė visą Lietuvą.<br>A.Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 29, 2013, 10:04 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:15 AM

Visi teisėsaugos surinkti duomenys parodė, kad vienas geriausių Lietuvos aktorių nusižudė. Toks sprendimas buvo priimtas remiantis trimis aspektais. 

Pirma, atliekant tyrimą buvo apklausta daug žmonių, bendravusių su aktoriumi paskutinėmis jo gyvenimo dienomis: artimieji, draugai, kolegos, net gydytojai.

Taip pat surinkta ir išanalizuota operatyvinė policijos informacija. Kitaip tariant, pareigūnai surinko informacijos apie tai, ar kas nors galėjo siekti V.Šapranausko mirties.

Trečias duomenų šaltinis – įvairių tyrimų išvados. Buvo gautos teismo medicinos ekspertų išvados. Kriminalistinių tyrimų centras pateikė DNR, biologinio, daktiloskopinio tyrimų išvadas. Kitaip tariant, buvo ištirtas įvykio vietoje rastas kraujas, išskyros, pirštų atspaudai, aktoriaus DNR.

„Nėra jokių duomenų apie tai, kad Šapranausko atžvilgiu buvo padaryti kokie nors smurtiniai veiksmai“, – portalui lrytas.lt sakė bylą kuravęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Vladimiras Sergejevas. Tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Tyrimas nutraukiamas, nes savižudybės nėra teisėsaugos tiriamas objektas. „Mes galime reaguoti tik tada, kai tai yra nužudymas, sveikatos sutrikdymas, privedimas prie savižudybės ar panašiai“, – paaiškino prokuroras.

Pašnibždomis buvo kalbama apie tariamai mįslingas aplinkybes, kuriomis mirė V.Šapranauskas. Esą kūnas buvo rastas ne vonioje, kaip viešai buvo kalbama, o bute telkšojo kraujo klanai. Tačiau pareigūnų tyrimas rodo, kad visa tai – tik gandai.

Bylos medžiagą sudarė du tomai.  

Penktadienį prasidėjo laikotarpis, per kurį bus galima sprendimą apskųsti. Po to, byla bus oficialiai užversta. Kai kurie su tyrimu susiję daiktai bus sunaikinti, kai kurie bus atiduoti artimiesiems. 

Tragedija brendo

Nelaimė įvyko šių metų balandžio 18 dieną. Lietuvą sukrėtė žinia, kad iš gyvenimo pasitraukė vienas garsiausių ir geriausių aktorių V.Šapranauskas.

Vilniaus policijos pareigūnai iškvietimą į aktoriaus butą Simono Konarskio gatvėje gavo apie 14 valandą.

Neoficialiai buvo teigiama, kad žinomo aktoriaus tris paras ieškojo artimieji. Pareigūnus iškvietė aktoriaus sūnus Gytis Šapranauskas, kuris negalėjo patekti į tėvo butą. Specialiosios tarnybos turėjo išlaužti duris.

Aktoriaus kūnas buvo rastas bute antrajame aukšte. Teigiama, kad V.Šapranauskas rastas pasikoręs vonios kambaryje.

Paskutinius mėnesius V.Šapranauskas vis rečiau pasirodydavo savo vedamų laidų tiesioginio eterio filmavimuose. Paskutiniu momentu aktorių pakeisdavo jo kolegos.

Daug kam buvo žinoma, kad aktorius turi problemų dėl alkoholio. Užkulisiuose buvo kalbama, kad tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl talentingas aktorius netikėtai dingdavo iš televizijos eterio ar prieš spektaklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.