Pas mirštantį ligonį – vėžlio greičiu

Staiga sukniubusio Naujosios Akmenės gyventojo namiškiai net 40 minučių laukė atvažiuojant greitosios pagalbos ekipažo, tad dėl artimojo mirties kaltina medikus. Pastarieji patikino, kad anksčiau atvykti negalėjo, nes iš miesto buvo išvažiavusios abi mašinos.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 12, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:41 PM

70-metis Viktoras Ališauskas staiga sukniubo bendraamžės žmonos Eugenijos akivaizdoje. Išvydusi iš burnos plūstantį kraują, sutrikusi moteris suskubo skambinti marčiai, kad ši iškviestų greitosios medikus.

Tačiau medikai atvažiavo tik po 40 minučių ir diagnozavo mirtį. Akmeniškei buvo paaiškinta, kad kaip tik tuo metu į Šiaulius buvo išvažiavę abu greitosios ekipažai, bet tai netekties prislėgtos moters neįtikino.

Mat laukdama pagalbos E.Ališauskienė kelis kartus skambino medikams, prašė atsiųsti gydytoją, bet jai buvo paaiškinta, jog taip elgtis „neturi teisės“. Vos už kilometro nuo greitosios stoties gyvenančiai akmeniškei buvo liepta mobiliajame telefone įsijungti garsiakalbį, klausyti įrašytų patarimų ir pagal juos gaivinti mirštantįjį.

„Jei išsyk atvažiavę medikai buvo konstatavę, kad padėti nebeįmanoma, gal kitaip jausčiausi... Šiuo atveju esu tikra, kad apie pusvalandį dar gyvybės ženklus rodžiusį vyrą galėjo išgelbėti, - dūsavo moteris. - Vyras buvo be sąmonės, todėl nuvežti jį į ligoninę pati neturėjau galimybės“.

Ekstremali situacija visame Akmenės rajone susidarė, kai prieš kelerius metus buvo uždaryti keli ligoninės skyriai.

Todėl greitoji kasdien važinėja su ligoniais į Šiaulius.

Dažną parą tenka vežti po 7-8 pacientus, todėl mieste apskritai nebelieka budinčių medikų.

E.Ališauskienė sakė nesikreipsianti į teismą, bet atgavusi po netekties jėgas surengs bado akciją prie Seimo.

„Siūlysiu surinkti valdžiai trukdančius visus Lietuvos pensininkus, suvežti į Kėdainių krematoriumą ir taip atsikratyti bėdų“, - piktinosi moteris.

Bado akcijos E.Ališauskienei – ne naujiena. Visuomeniška moteris anksčiau gyveno Mažeikiuose, kur badaudama padėjo išsaugoti tuberkuliozės ligoninę.

Ji dalyvavo bado akcijoje ir verčiant iš posto „Mažeikių naftos“ pardavimo dokumentuose parašą padėjusį Sigitą Kaktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.