Kalėjimo baimė 18 metų jaunuoliui atėmė norą gyventi

Naktį į penktadienį Kelmėje, Kęstučio gatvėje esančio pastato palėpėje buvo rastas pasikoręs 18 metų M.J.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 20, 2013, 12:00 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:16 PM

Vaikino mirties priežastis tiriantys pareigūnai spėja, kad ryžtis šiam žingsniui vaikiną paskatino baimė atsidurti už grotų.

Sąskaitas su gyvenimu jaunuolis suvedė jo ateitį nulemti galėjusio teismo sprendimo išvakarėse.

Penktadienį Kelmės rajono apylinkės teismas turėjo nagrinėti probacijos tarnybos teikimą dėl lygtinai nuteisto, tačiau jam paskirtų įpareigojimų nesilaikančio M.J. pasiuntimo už grotų.

Pažeidė jam skirtus įpareigojimus

Į Šiaulių apygardos probacijos tarnybos įskaitą M.J. buvo įtrauktas spalio 17 dieną, kai įsiteisėjo jam nuosprendis už viešosios tvarkos pažeidimą.

Pirmą kartą į teisiamųjų suolą patekusiam jaunuoliui teismas skyrė vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo dvejiems metams.

Į probacijos tarnybos registrą įtrauktam M.J. buvo paskirti įpareigojimai tęsti mokslą arba dirbti, be probacijos tarnybos žinios nekeisti gyvenamosios vietos bei nakties metu būti namuose.

Pastarąjį įpareigojimą M.J. per gan trumpą laiko tarpą pažeidė net tris kartus. Todėl probacijos tarnybos pareigūnai nusprendė kreiptis į teismą ir prašyti, kad jam paskirtų įpareigojimų nesilaikantis M.J.būtų pasiųstas už grotų atlikti jam paskirtos bausmės.

Jaunuolis į perspėjimus nereagavo

Probacijos tarnybos teikimą dėl probacijos M.J. panaikinimo teismas turėjo nagrinėti penktadienį.

Virš namo garažo esančioje palėpėje pasikorusį aštuoniolikmetį artimieji rado naktį į penktadienį, apie antrą valandą nakties.

Šiaulių apygardos probacijos tarnybos direktorius Regimantas Mikaliūnas apie M.J. atsiliepė, kaip apie protingą ir motyvuotą vaikiną.

„Šis jaunuolis legaliai vertėsi individualia veikla – statybose dirbo apdailininku. Pasibaigus probacijai vaikinas planavo išvažiuoti dirbti į užsienį.

Po kiekvieno jam paskirtų įpareigojimų pažeidimo mūsų darbuotojai su M.J. bendraudavo ir jį perspėdavo, kuo viskas gali baigtis.

Kadangi nuteistasis per trumpą laiką jam paskirtus įpareigojimus pažeidė net tris kartus, mes privalėjo kreiptis į teismą dėl probacijos panaikinimo“, - portalui lrytas.lt sakė R.Mikaliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.