Kauno apskrityje – rekordinis dingusių be žinios skaičius

Praėjusį savaitgalį Kauno apskrities policijos pareigūnai nėrėsi iš kailio ieškodami be žinios dingusių žmonių. Nuo penktadienio iki sekmadienio pareigūnai gavo pranešimus, jog dingo net 13 žmonių, iš jų 4 vaikai. 2 vaikus surado policininkai, dar 2 namo grįžo patys. Pareigūnai prognozuojam, jog tarpušvenčiu pranešimų apie dingusius žmones gali padaugėti kelis kartus. Neretai žmonės į policiją kreipiasi nesulaukdami į šventinių linksmybių sūkurį pasinėrusių artimųjų.

Policijos pareigūnai prognozuoja, jog tarpušvenčiu pranešimų apie dingusius žmonės padaugės kelis kartus.<br>S.Bagonavičiaus nuotr.
Policijos pareigūnai prognozuoja, jog tarpušvenčiu pranešimų apie dingusius žmonės padaugės kelis kartus.<br>S.Bagonavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 23, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:24 PM

Praėjusį savaitgalį Kauno apskrities policijai teko tirti rekordiškai daug, net 13 pranešimų apie be žinios dingusius žmones.

Kaune, Jonavoje bei Kėdainiuose policininkai ieško dingusių suaugusiųjų ir vaikų. Artimieji pranešinėjo, kad žmonės negrįžta išėję iš namų, negrįžta iš darbo, naktinių klubų. Tėvai nerimavo ir į policiją kreipėsi nesulaukdami savo vaikų.

Gruodžio 21-ąją artimieji pranešė, jog iš naktinio klubo negrįžo 33 metų kaunietė. Netrukus gautas dar vienas pranešimas, šįkart apie dingusią 21 metų merginą.

Policijai pradėjus jų ieškoti, pranešta, kad viena grįžo namo sveika. Su kita pražuvėle pareigūnams pavyko susisiekti telefonu, ji taip pat grįžo namo.

Pareigūnams teko tirti pranešimą apie dingusią 97 metų senolę, tačiau ji gruodžio 21-ąją buvo rasta pasiklydusi Palemono rajone, senutė perduota medikams.

Gruodžio 22-ąją pareigūnus ant kojų sukėlė Tauragėje gyvenanti moteris. Ji pranešė, jog be žinios dingo į Kauną iš Vokietijos turėjusi atvykti jos 33 metų dukra. Pareigūnai surado moterį, tačiau ji atsisakė bendrauti su mama.

Šį savaitgalį policijai taip pat buvo pranešta apie 4 dingusius vaikus: 2 vaikus surado policijos pareigūnai, 2 grįžo namo patys. Pareigūnai pastebi, kad daugeliu atvejų žmonės iš namų išeina ir negrįžta po konfliktų su artimaisiais, užsitęsus pasilinksminimams, dėl ligos ir pan.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriaus viršininko Kęstučio Galinio, analizuojant dėl kokių priežasčių vaikai dingsta iš namų, pastebimos šios tendencijos: su tėvais gyvenantys vaikai bėga iš namų dėl nesutarimų šeimoje, problemų mokykloje arba per ilgai užsibūna su draugais.

Vaikai, gyvenantys ne šeimose, akcentuoja laisvės, pramogų, pinigų trūkumą. Jie dažniausiai randami prekybos centruose, žaidžiant kompiuterinius žaidimus, kartais – vagiliaujant. Retai, tačiau būna, kad jie pabėga pas artimuosius, ypač prieš šventes.

Pareigūnai pastebi, kad artėjant šventėms, įvairios emocijos užplūsta tiek suaugusius, tiek vaikus, todėl itin svarbu daugiau dėmesio skirti gražiems tarpusavio santykiams, santarvei. Policijos pareigūnai primena, kad dingus artimiesiems būtina nedelsiant kreiptis į policiją, nes kuo greičiau bus pradėta ieškoti žmogaus, tuo efektyvesni bus paieškos veiksmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.