Kaune greitoji taranavo merginos vairuojamą „Mazdą“

Antradienį Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte esančioje sankryžoje ties Nemuno sala susidūrė pacientą gabenęs greitosios medicinos pagalbos stoties automobilis ir jaunos moters vairuota „Mazda“.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-02-04 13:08, atnaujinta 2018-02-16 17:40

Laimei, avarijos metu žmonės nenukentėjo. Pacientas, kuris, kaip vėliau paaiškėjo buvo pervežamas iš vienos ligoninės į kitą, kelionę tęsė kitu medikų automobiliu.

Nelaimė įvyko, kai „Mazdai“ vykstant nuo Nemuno saloje esančios Žalgirio“ arenos link A.Mickevičiaus gatvės. Lengvajam automobiliui įpusėjus kirsti Karaliaus Mindaugo prospektą, į jo dešinį šoną galingai rėžėsi greitosios pagalbos automobilis.

Sireną girdėjo, bet greitosios nematė

„Važiavau sulaukusi žalio šviesoforo signalo, nesitikėjau, kad viskas taip pasibaigs. Kai pradėjau važiuoti, visi automobiliai stovėjo, jiems degė raudona šviesa. Staiga ir kažkur atlėkė greitosios pagalbos automobilis. Nors jis vyko su įjungtais švyturėliais ir sirena, garsinį signalą girdėjau, bet paties automobilio nemačiau“, - lrytas.lt pasakojo „Mazdos“ vairuotoja.

Jauna moteris piktinosi, jog nesunkų ligonį iš vienos gydymo įstaigos į kitą vežęs medikų automobilis į sankryžą įlėkė nestabdydamas.

Nuo smūgio sumaitoto „Mazda“ riedėjo toliau, užšoko ant žalios vejos ir sustojo tik atsitrenkusį į šulinį.

Medikų vairuotojas kaltu nesijaučia

Avarijos aplinkybes vietoje tyrę policijos pareigūnai sakė, jog dėl avarijos kaltu tikriausiai bus pripažintas medikų automobilio vairuotojas. Pasak pareigūnų, tai, kad jis vyko su įjungtais garso ir šviesos signalais, nesuteikė pirmumo teisės sankryžoje. Pagal galiojančias taisykles, specialios paskirties automobilio vairuotojas privalėjo važiuoti taip, kad būtų užtikrintas saugus eismas.

Greitosios pagalbos automobilio vairuotojas nesutiko su policijos pareigūnų išsakytu situacijos vertinimu. Vyras piktinosi, esą pareigūnai neatlieka savo darbo, o aplinkybes vertina subjektyviai.

„Aš nesutinku. Buvo čia atvažiavę tokių neaiškių (policijos pareigūnų – red.), nieko nematuoja, nieko nedaro, rodo draudimus ir sako, kad tu kaltas. Nežinau kokia mano kaltė“, - sakė „Mazdą“ taranavusio greitosios pagalbos automobilio vairuotojas.

Kauno greitosios medicinos stoties (GMSP) vyresnioji pamainos gydytoja patvirtino, kad avariją patyręs medikų automobilis gabeno nesunkios būklės ligonį. Greitosios pagalbos automobiliu jis buvo vežamas iš Kauno apskrities ligoninės į kitą gydymo įstaigą.

Specialieji signalai be reikalo neįjungiami

Kiek anksčiau Kauno GMPS vadovo pavaduotoja Danguolė Vaikšnienė „Lietuvos rytui“ yra sakiusi, jog specialieji signalai be reikalo nejungiami, o dispečeris gali nuotoliniu būdu stebėjo automobilio būklę.

„Greitosios pagalbos automobiliuose įdiegta sistema į dispečerinę radijo ryšiu perduoda visą informaciją apie automobilį – nurodoma jo vieta, važiavimo greitis, ar specialieji signalai įjungti, ar išjungti.Šiuos duomenis matantys dispečeriai pagal iškvietimo svarbą bei skubumą sprendžia, ar vairuotojas privalo naudotis specialius signalus.

Signalai įjungiami ar ne – sprendžiama pagal iškvietimo skubumą. Todėl visos greitosios, važiuojančios su specialiais signalais, iš tiesų skuba. Manau, jog vairuotojų kultūra ir jų supratingumas turėtų būti ugdomas dar vairavimo mokyklose. Dažniausia vairuotojų daroma klaida: jie sutrinka ir bandydami pasitraukti ima manevruoti į kairę bei dešinę“, – sakė D. Vaikšnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.