Magistralėje „Via Baltica“ žuvo žmogus, sutriko eismas

Antradienio rytą netoli Marijampolės kelyje „Via Baltica“ susidūrus Lenkijos piliečio vairuojamam vilkikui ir Lietuvos piliečio lengvajam automobiliui žuvo žmogus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 8:41 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:03 PM

Kaip pranešė Bendrojo pagalbos centro atstovas, antradienį ryte, apie 7 val. 24 min., gautas pranešimas, kad kelio A5 Suvalkai–Marijampolė–Kaunas 49-ajame km susidūrė vilkikas ir lengvasis automobilis „Audi 80", yra prispaustų žmonių, sutriko eismas.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko prie Sasnavos gyvenvietės.

Į įvykio buvo vietą išsiųstos Marijampolės ugniagesių gelbėtojų pajėgos, informacija perduota Marijampolės apskrities policijai, Marijampolės greitosios pagalbos medikams.

Pareigūnams atvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad per avariją žuvo automobilio „Audi 80" vairuotojas A.G. (g. 1950 m.). Jį iš sumaitoto automobilio ištraukė ugniagesiai gelbėtojai.

Vilkiką „Volvo FH12“, kuris susidūrė su lengvuoju automobiliu, vairavo Lenkijos pilietis.

Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, jog dėl šios avarijos buvo sutrikęs eismas. Avarijos vietoje eismas buvo iš viso draudžiamas, automobiliai buvo kreipiami aplinkiniais keliais. Apie 10 val. eismas ties avarijos vieta vėl atnaujintas.

Policija pradėjo avarijos aplinkybių tyrimą.

Avariją matęs liudininkas Algirdas portalui lrytas.lt pasakojo, kad tragedija įvyko jam prieš akis, važiuojant į darbą.  

„Lengvasis automobilis įsuko į pagrindinę kelią iš Sasnavos pusės. Jis važiavo greitėjimo juosta, o po to įvažiavo į pagrindinę kelio dalį ir  iškart susidūrė su vilkiku. Akivaizdu, kad jis nepraleido vilkiko, kuris buvo aiškia matomas iš tolo", - pasakojo liudininkas. 

Vyras įsiminė, kad automobilyje prispaustas žmogus buvo vyresnio amžiaus. Jis spėja, kad žuvusysis tiesiog nepastebėjo pagrindiniu keliu važiuojančio vilkiko.

Gelbėtojai į nelaimės vietą atvyko po kelių minučių, kai buvo paskambinta bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.