Panevėžiečiui į kiemą pavojingą sprogmenį atnešė neįgalus brolis

Ketvirtadienio popietę Panevėžio specialiosios tarnybos skubėjo į M.Daukšos gatvę. Verslininko, užsiimančio lengvųjų automobilių priekabų nuoma, namo kieme buvo rastas daiktas, panašus į sprogmenį.

Vos pavojingas sprogmuo atsidūrė "Aro" autobusiuke, policijos pareigūnai ir kiti specialiųjų tarnybų atstovai išsiskirstė.<br>R.Stundžienės nuotr.
Vos pavojingas sprogmuo atsidūrė "Aro" autobusiuke, policijos pareigūnai ir kiti specialiųjų tarnybų atstovai išsiskirstė.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-02-13 14:44, atnaujinta 2018-02-16 09:07

Tai įvyko apie 14 val. 30 min. Į įvykio vietą suvažiavo specialiųjų tarnybų atstovai, policija užtvėrė įvažiavimą į šį nedidelį akligatvį,esantį šalia turgavietės "Tau, žemdirby". Beveik dvi valandas buvo laukiama atvažiuojant išminuotojų – šie vyko iš Vilniaus.

Apie sprogmenį M.Daukšos gatvėje stovinčio individualaus namo kieme pareigūnams pranešė namo savininkas. Vyriškio teigimu, į sprogmenį panašų daiktą tą pačią dieną jam į kiemą atnešęs psichinę negalią turintis brolis. "Pažiūrėk, ką radau", – pasigyrė jis broliui. Neįgalus žmogus paaiškino jį suradęs kažkur prie buvusios "Ekrano" gamyklos užtvankos. Sunerimęs dėl pavojingo radinio, namo savininkas iškvietė pareigūnus.

Panevėžietis, kurio kieme atsidūrė pavojingas radinys, užsiima priekabų lengviesiems automobiliams nuoma. Ir tuo metu, kai čia jau būriavosi specialiųjų tarnybų atstovai, atvažiavo vienas klientas, norintis grąžinti priekabą ir sutrikęs klausinėjo, kas čia vyksta. Vėliau klientų paliktomis priekabomis buvo nustatyta visa gretima gatvelė.

Po 16 val. atvykę antiteroristinės rinktinės "Aras" sprogmenų specialistai nustatė, kad įtartinas radinys –75 mm karo laikų artilerijos sviedinys, kuriame dar buvo likusios sprogstamosios medžiagos. Jį išminuotojai išsivežė į karinį poligoną, kur jis bus sunaikintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.