Ugnis suniokojo du namus

Klaipėdos rajone ugniagesiai išgelbėjo namą

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Feb 16, 2014, 9:16 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:33 AM

Sekmadienį po pietų Drevernos miestelyje Mokyklos gatvėje vieno aukšto medinio gyvenamojo namo stogą staiga pradėjusios laižyti liepsnos grasino beregint praryti visą namą.

Pirmoji į iškvietimo vietą atvyko Priekulės ugniagesių komanda, kuriai iki Drevernos tereikėjo važiuoti 8 kilometrus. Netrukus prie jų prisijungė Agluonėnų ugniagesių komanda, bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas iš Klaipėdos. Iš viso liepsnojantį gyvenamąjį namą gesino 4 autocisternos, kurios per valandą nuslopino liepsnas ir netrukus visiškai užgesino gaisrą.

Gaisro metu spėjo nudegti namo stogas. Name gyvenusios dvi šeimos nenukentėjo. Buvo išsaugotas ir jų turtas. Gesinant liepsnojantį stogą buvo užlietos gyvenamosios patalpos, todėl gyventojų baldai ir apyvokos daiktai sudrėko nuo vandens.

Ugniagesiams didžiausia mįslė – dėl ko kilo gaisras. Viena šeima sekmadienį krosnies visiškai nekūrė, o kita anksti ryte buvo pasišildžiusi butą, bet nuo 9 valandų krosnis jau buvo užgesusi. Sekmadienį anksti ryte apie 6 valandą Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budėtojas gavo pranešimą, kad Kretingos rajone, Žalgirių seniūnijoje esančiame Tolių kaime, dega medinis gyvenamasis namas.

Apie gaisrą ugniagesiams buvo pranešta per vėlai, nes jiems atvykus į įvykio vietą dviejų galų gyvenamasis namas jau degė atvira liepsna.

Numalšinus liepsnas sudegusios trobos griuvėsiuose prie lovos buvo rastas stipriai apdegusio vyro kūnas. Manoma, kad tai gali būti 41 metų amžiaus namo dalies šeimininkas. Jo asmenybę nustatinėja policija, bet tam gali prireikti net DNR ekspertizės.

Antrame namo gale gyvenęs žmogus spėjo išsigelbėti. Pajutęs dūmus jis pagriebė būtiniausius daiktus ir spėjo išbėgti iš liepsnojančios trobos.

Dėl kokios priežasties kilo gaisras, ugniagesiai kol kas pasakyti negali. Neabejojama, kad jis prasidėjo tame namo gale, kuriame rastas sudegęs vyras. Spėjama, kad būdamas neblaivus jis paryčiui galėjo užsirūkyti lovoje ir užmigęs uždusti nuo pradėjusios rūkti patalynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.