Vilniaus statybvietėje - išpiltos sieros atliekos

Antradienį po pietų Vilniuje, Šiltnamių gatvėje, statybvietėje rastos išpiltos sieros atliekos. Apie įvykį tarnyboms buvo pranešta 13 val. 14 min.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2014, 2:31 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:11 AM

Atvykę ugniagesiai-gelbėtojai rado mnaždaug dvi tonas palaidos sieros.

Teigiama, kad pavojaus ši medžiaga nekelia, tačiau iškviesti aplinkosaugininkai, kurie pasirūpins šios medžiagos utilizavimu.

Pasak aplinkosaugininkų, greičiausiai ši medžiaga - buvusios šiltnamių įmonės palikimas. Jie spėja, kad darbininkai ją užkasė ir paliko, o dabar vykdant statybos darbus ji buvo atkasta.

Vilniaus regiono Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros vyresnysis valstybinis inspektorius Jonas Bacevičius teigia, kad pranešimą apie radinį aplinkosaugininkai gavo maždaug 13 val. 40 min. Buvo pranešta, kad netoli Šiltnamių g. yra rastas didelis kiekis neaiškios cheminės medžiagos.

Į įvykio vietą buvo iškviesta aplinkos apsaugos mobili laboratorija ir sostinės ugniagesiai gelbėtojai.

„Nustatyta, kad tai yra siera. Ji atsirado šioje teritorijoje dėl statybos darbų. Buvo užkasta kažkada. Ir statybininkai, neturėdami supratimo, paprasčiausiai iškasė ir išvertė. Šiuo metu yra apie 14 kubinių metrų suverstos sieros. Statybos rangovas ir Vilniaus miesto Civilinės saugos departamentas yra įpareigoti užtikrinti, kad ant sieros nepakliūtų vanduo. Artimiausiu metu siera turi būti priduota atliekų tvarkytojui. Manoma, kad tai kažkada šioje vietoje buvusio Šiltnamių kombinato palikimas. Siera būdavo naudojama šiltnamių dezinfekcijai. Pavojaus aplinkai ir žmonių sveikatai nėra“, -  įvykio vietoje žurnalistams sakė J.Bacevičius.

Jis teigia, kad pavojų medžiagai gali kelti vanduo. Būtent todėl statybos rangovas yra įpareigotas ją uždengti ir apsaugoti nuo vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.