Mįslingomis aplinkybėmis kalėjimų ligoninėje mirė jaunas kalinys

Laisvės atėmimo vietų ligoninėje Vilniuje pirmadienį mirė galvos skausmais kurį laiką besiskundęs kalinys, kuris į sostinę atvežtas iš Kybartų pataisos namų. Pirminiais duomenimis, jam į smegenis galėjo išsilieti kraujas.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Feb 24, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:47 PM

Jaunas kalinys (gim. 1986 m.) į Laisvės atėmimo vietų ligoninę Vilniuje iš Kybartų pataisos namų buvo atvežtas pirmadienį apie 14 val. 55 min. Jis atvežtas be sąmonės, vaikinui buvo diagnozuotas kraujo išsiliejimas į smegenis.

Netrukus kalinys mirė. Sostinės pareigūnai apie įvykį informuoti 15 val. 24 min.

Pirminiais duomenimis, miręs kalinys Kybartų pataisos namuose kalėjo dėl nedidelės vagystės ir netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis.

Kybartų pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Rimantas Zaikauskas lrytas.lt sakė, kad vaikinas jau kurį laiką skundėsi galvos skausmais.

„Jį konsultavo Vilkaviškio ligoninės medikai, kurie šiandien (pirmadienį) priėmė sprendimą vežti jį neurologų konsultacijai į Vilnių. Jis iš karto buvo etapuotas“, - sakė R.Zaikauskas.

Pataisos namų direktoriaus pavaduotojas kategoriškai neigia galimybę, kad nuteistasis mirti galėjo patyręs galvos traumą.

„Tikrai ne. Neaišku, kas jam nutiko. Jis skundėsi galvos skausmais, kurie jam niekaip nesibaigė. Kad jis mirė, mes ką tik sužinojome. Čia ne muštynės, ne trauma, ne žaizdos. Mes jį į Vilnių išvežėm neurologų konsultacijai", - sakė direktoriaus pavaduotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.