Skaudi daugiavaikės poros lemtis – laidoti jau antrą sūnų

Panevėžio rajono policija aiškinasi 23 metų Geležių kaimo gyventojo mirties aplinkybes. Negyvas vaikinas buvo rastas gulintis prie gimtojo kaimo autobusų stotelės. Tačiau net ir atlikus teismo medicinos ekspertizę, tiksli jo mirties priežastis nebuvo nustatyta, paskirta daugiau ekspertizių. O vietos gyventojai stebisi mirusiojo šeimą persekiojančiomis netektimis – visai netoli tos vietos, kur rastas negyvas Tomas J., 2007-aisiais kraupioje avarijoje žuvo jo vyresnysis brolis.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 11, 2014, 4:53 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:47 PM

Geležių kaimo autobusų stotelėje Tomo J. kūnas buvo rastas kovo 6-osios rytą. Jį rado vietos gyventojas, pas kurį vaikinas išvakarėse svečiavosi. Negyvas jaunuolis gulėjo ant nugaros, ant krūtinės susidėjęs sukryžiuotas rankas.

Kraupų radinį radęs geležietis – Tomo J. bendradarbis. Jie kartu dirbo miško kirtėjais. Paskutinįjį savo gyvenimo vakarą vaikinas praleido šio bendradarbio namuose. Vyriškis neslėpė, kad jie vartojo alkoholį, tačiau pareigūnams teigė, kad vakare išeidamas namo Tomas J. nebuvo labai smarkiai girtas.

Vienas paskutiniųjų su Tomu J. kalbėjo jo brolis. Kovo 5-osios vakarą, apie 19 val. jie kalbėjosi telefonu, Tomas J. žadėjo tuoj grįžti į namus, tačiau taip ir neparėjo. Namiškių bandymai jam prisiskambinti buvo nesėkmingi, jis nebeatsiliepė.

Ir pirminės apžiūros metu, ir atlikus skrodimą smurto žymių ant jaunuolio kūno nebuvo rasta, tačiau nebuvo nustatyta tiksli jo mirties priežastis. Todėl laukiama ekspertų, kuriems buvo paskirta atlikti daugiau ekspertizių, išvadų.

Neatmetama galimybė, kad jaunas vaikinas, atsigulęs žvarbią naktį ant žemės, galėjo mirtinai sušalti.

Tomas J. – daugiavaikės geležiečių šeimos vaikas. Vietos gyventojų teigimu, jo tėvai darbštūs, negirtaujantys. Žmonės stebisi, kad šią tvarkingą šeimą tarsi persekioja pikta lemtis. Tai jau antras beveik toje pačioje vietoje tragiškai žuvęs sutuoktinių sūnus. Ketveriais metais už Tomą vyresnis Marius žuvo kraupioje avarijoje 2007-ųjų vasarą, būdamas vos 21-erių.

Skaudi avarija įvyko 2007 metų rugpjūtį. Vairuotojo pažymėjimo neturintis 18-metis Geležių kaimo gyventojas kelio Tiltagaliai-Sodeliai 6-me kilometre nesuvaldė savo automobilio „Volkswagen Golf“. Šis nulėkė nuo kelio ir trenkėsi į pakelės medį.

Vairuotojas ir du 19 bei 29 metų keleiviai buvo prispausti automobilyje. Jie mirė dar iki atvažiuojant greitosios pagalbos medikams. Iš automobilio išsviestas ir likęs gyvas 21 metų Marius J. buvo skubiai išvežtas į Panevėžio ligoninę, tačiau ten po kelių valandų mirė.

Ši avarija įvyko maždaug už 100 metrų nuo autobusų stotelės, kur kovo 6-ąją buvo rastas negyvas Tomas J.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.