Iš mokyklos Eišiškėse evakuota 300 moksleivių

Mokykloje Eišiškėse aptikus įtartinų miltelių pirmadienio rytą nutrauktos pamokos, apie 300 moksleivių išvesti į lauką.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-03-17 09:52, atnaujinta 2018-02-15 09:09

Pirminiais duomenimis, apie 8 val. 50 min. Šalčininkų r., Eišiškėse, Vilniaus g. esančioje mokykloje, buvo aptikta neaiškios kilmės miltelių. Žalsvai melsvi milteliai buvo išbarstyti laiptinėje tarp pirmo ir antro mokyklos aukštų.

Mokytojai iš karto nutraukė pamokas, visi moksleiviai buvo išvesti į lauką. Apie incidentą informuota policija, ugniagesiai gelbėtojai, civilinės saugos specialistai. Specialiąsias tarnybas į mokyklą iškvietė direktorius.

Netrukus visos specialiosios tarnybos suvažiavo į įvykio vietą. Ugniagesiai pradėjo aiškintis, kokie milteliai išbarstyti mokykloje, o policija bando nustatyti, kas tai padarė.

Eišiškių gimnazijos direktorius Robertas Sliževskis lrytas.lt žurnalistui pirmadienį prieš pietus sakė, kad neaiškios kilmės milteliai aptikti ant atsarginių laiptų, ten, kur moksleiviai paprastai nevaikšto.

„Gana daug buvo tų miltelių. Kol kas dar neturim tikslių duomenų, bet gali būti, kad tai gesintuvo milteliai. Kas pribarstė ir kaip jie ten atsirado, dar neaišku“, - sakė direktorius. Pasak jo, pamokos buvo nutrauktos ir pirmadienį nebus pratęstos. „Atidirbsim, ką praleisim. Tikrai nemanau, kad čia moksleiviai dėl kokio nors kontrolinio būtų taip padarė. Tikrai ne. Po nakties tie milteliai aptikti. Čia iš kiemo galima užeiti į tą laiptinę“, - lrytas.lt sakė R. Sliževskis.

Tuo tarpu Šalčininkų rajono policijos komisariato budėtojai agentūrai BNS sakė, kad į atsarginę gimnazijos laiptinę buvo įsilaužta.

„Vėliau paaiškėjo kad yra įsilaužta į gimnaziją iš kiemo pusės - stipriau patrauktos įstiklintos plastikinės durys, galimai buvo įsibrauta“, - BNS sakė Šalčininkų rajono policijos komisariato budėtojas. 

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.