Darbuotojams ir studentams leista grįžti į VGTU patalpas

Trečiadienio popietę Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Saulėtekio rūmų centriniame

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-10 15:59, atnaujinta 2018-02-14 18:16

„Gavome atsakymą, kad cheminių medžiagų koncentracijos neviršija leistinų lygių. VGTU kancleris telefonu informuotas apie tyrimų rezultatus, jie gali tęsti veiklą“, - Eltai sakė Vilniaus visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė.

Nors VGTU administracija penktadienį tikisi gauti detalizuotą ataskaitą dėl pasklidusio kvapo kilmės, tačiau, pasak A.Razmienės, taršos šaltinio specialistams nustatyti nepavyko.

„Šaltinių taip ir neradome. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnyba viską apžiūrėjo, mes atvykę atlikome papildomus galimų taršos šaltinių patikrinimus, bet taršos šaltinių taip ir neradome. Ar kažkas kažką panaudojo, papurškė, tikrai yra sunku pasakyti“, - sakė visuomenės sveikatos specialistė.

Atsižvelgęs į gautą informaciją VGTU kancleris Arūnas Komka paskelbė atnaujinantis darbą Saulėtekio rūmų centriniame korpuse. Darbuotojai ir studentai į darbo vietas sugrįžo nuo 14 val.

Trečiadienį apie 14 val. 20 min. ugniagesiams buvo pranešta apie centriniuose VGTU rūmuose Saulėtekyje pasklidusią neaiškią medžiagą.

Dėl incidento buvo evakuota apie 300 žmonių, jie skundėsi kosuliu. Apie nukentėjusiuosius kol kas nepranešama.

Visuomenės sveikatos centro darbuotojai paėmė du patalpų oro mėginius tyrimui, nors cheminės žvalgybos prietaisai koncentracijos normų neviršijo. Rezultatai bus pateikti VGTU kancleriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.