Vilniaus čigonų tabore sudegė dar vienas pastatas

Vilniaus čigonų tabore trečiadienio popietę kilus gaisrui sudegė nedidelis pastatas. Vietos gyventojai sako, kad ugnis sunaikino jų pirtį. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-04-16 15:31, atnaujinta 2018-02-14 14:28

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, pranešimą apie gaisrą S.Dariaus ir S.Girėno g. gale įsikūrusiame čigonų tabore Vilniaus ugniagesiai gavo apie 14 val. 15 min. Į gaisro vietą buvo nusiųsti du gaisriniai automobiliai ir greitosios pagalbos medikai.

Paaiškėjo, kad gaisras kilo vadinamajame Žemutiniame tabore. Jis įsikūręs vos už kelių šimtų metrų nuo pagrindinio taboro. Namų čia jau likę nedaug, tad užsiliepsnojęs pastatas didesnės grėsmės nekėlė.

Kai ugniagesiai atvyko į taborą, medinis, pjuvenomis apšiltintas pastatas jau degė atvira liepsna. Vietos gyventojai tvirtino, kad degė jų pirtis. Ugniagesiai sako negalintys patvirtinti, jog tai buvo pirtis. Gelbėtojai tik teigia, kad pastatas buvo negyvenamas. Nuo ko kilo gaisras, kol kas nežinoma.

Ugniagesiai gaisrą užgesino, pavojingai pasvirusias pastato konstrukcijas nugriovė, kad jos vėliau nesužeistų čia landžiojančių čigonų vaikų.

Prieš kurį laiką gaisrai tabore kildavo gana dažnai. Ugniagesiai tąkart tvirtino, jog kiekvienas pranešimas apie gaisrą tabore jiems kelia nerimą. Namai čia, ypač Aukštutiniame tabore, stovi vienas greta kito, ugnis nesunkiai gali sparčiai išplisti.

Tuo tarpu policija tąkart spėjo, jog narkotikais prekiaujantys čigonai apgavo narkomanus, ir šie keršijo ugnimi. Čigonų taboras Vilniuje žinomas kaip didžiausia narkotikų prekyvietė. Pastaruoju metu policija suaktyvino savo veiksmus prieš prekybą narkotikais. Rudenį ir žiemą pareigūnai kone du mėnesius kiekvieną savaitgalį krėtė taboro gyventojus. Teigiama, kad po šių policijos akcijų prekyba narkotikais tabore smuko, tačiau iki galo vis tiek nesustojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.