Sudužus lėktuvui žuvo „Vilniaus baldų“ vadovas ir jo sūnus

Tragedija Trakų rajone baigėsi malonus turėjęs būti tėvo ir jo nepilnamečio sūnaus pasiskraidymas nedideliu lėktuvu. Išskridę iš Paluknio aerodromo šeštadienio vakarą abu dingo. Sekmadienį iš ryto lėktuvas rastas nukritęs. Portalo lrytas.lt šaltiniai teigia, kad per nelaimę žuvo didžiausios baldus gaminančios bendrovės „Vilniaus baldai“ direktorius Dalius Aleksandravičius.

Lėktuvo sudužimo vieta.<br>D.Umbraso nuotr.
Lėktuvo sudužimo vieta.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 20, 2014, 9:34 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:53 PM

Tėvas ir jo vienuolikmetis sūnus, pirminiais duomenimis, į Paluknio aerodromą dviviečiu lėktuvu turėjo grįžti  šeštadienį apie 20 val. Pranešimą apie dingusi dviejų vietų mėgėjišką lėktuvą, kurį pilotavo D.Aleksandravičius (gim. 1969 m.), policija šeštadienį gavo 21 val. 36 min. Tačiau dingusio lėktuvo paiešką apsunkino tamsa.

Nepaisant to, apylinkes per naktį žvalgė du pasieniečių sraigtasparniai.

Sekmadienį iš pat ryto, apie 6 val., nukritęs ir sudužęs lėktuvas VL-3 rastas netoli aerodromo. Tėvas ir sūnus (gim. 2003 m.) buvo žuvę.

Lėktuvas sudužo, pirminiais duomenimis, miške, pelkėtoje vietovėje prie pat Luknos upelio.

Sudužęs orlaivis VL-3 priskiriamas ultralengviesiems lėktuvams. Civilinės aviacijos direkcijos registre užregistruotas vos vienas toks lėktuvas (registracijos ženklas - VLA). Čia pat skelbiama, kad lėktuvėlis pagamintas šiemet.

Į įvykio vietą atvyko policija, ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai, aviacijos specialistai. Nelaimės vieta aptverta, policija užtvėrė kelius, vedančius į katastrofos vietą, ekspertai pradėjo įvykio vietos apžiūrą.

Policija dėl nelaimės pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Žuvo didelės įmonės vadovas

Portalo lrytas.lt žiniomis, lėktuvą pilotavo bendrovės „Vilniaus baldai“ direktorius Dalius Aleksandravičius. Į šias pareigas jis buvo paskirtas praėjusių metų gruodžio mėnesį. „Vilniaus baldų“ valdybos sprendimu D.Aleksandravičius pareigas turėjo užimti nuo sausio 6 dienos.

Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete inžinieriaus – ekonomisto išsilavinimą įgijęs D.Aleksandravičius nuo 2011 metų balandžio iki 2013 metų pabaigos dirbo „Lesto“ Strategijos ir vystymo tarnybos direktoriumi. Jis buvo Technologijų ir inovacijų centro valdybos narys. Anksčiau vyras dirbo gyvybės draudimo įmonės „MetLife Amplico“ vykdančiuoju pardavimo direktoriumi, „SEB gyvybės draudimo“ valdybos nariu ir Pardavimų valdymo departamento direktoriumi. Nuo 1996 m. yra užėmęs įvairias pozicijas SEB banke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.