Vilniuje girtas kriminalistas sukėlė avariją, sužeista moteris

Viena moteris buvo sužalota sekmadienio vakarą Vilniuje apsivertus automobiliui, kurį vairavo girtas kriminalinės policijos biuro pareigūnas. Iš viso automobiliu važiavo keturi žmonės, tarp kurių buvo ir vaikas.

Per avariją, kurią Vilniuje sukėlė girtas Kriminalinės policijos biuro pareigūnas, nukentėjo moteris.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Per avariją, kurią Vilniuje sukėlė girtas Kriminalinės policijos biuro pareigūnas, nukentėjo moteris.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 20, 2014, 9:56 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:50 PM

Incidentas sostinės Vakariniame aplinkkelyje įvyko apie 19 val. 15 min. Justiniškių link važiavęs automobilis „Toyota RAV4“ užlėkė ant saugumo salelės, nulaužė kelio ženklą laikantį stulpą, grįžo į važiuojamąją kelio dalį, ją kirto, užskriejo ant šlaito ir vertėsi.

Po avarijos greitosios pagalbos medikai į ligoninę nuvežė automobilio keleivę E.S. (gimusi 1976 m.). Kartu važiavusi jos duktė (gimusi 2001 m.) nenukentėjo.

Nenukentėjusius policijos patruliai įvykio vietoje rado ir dar du automobiliu važiavusius žmones – vyriškį (gim. 1970 m.) ir dar vieną moterį (gimusi 1982 m.). Tačiau su jais iš pradžių buvo sunku susišnekėti, net buvo neaišku, kas vairavo automobilį.

Vyras ir moteris buvo nuvežti į medicinos įstaigą, kad medikai paimtų jų kraujo girtumui nustatyti. Tuo pat metu į avarijos vietą iškviesti ir policijos ekspertai.

Netrukus paaiškėjo, kad automobilį vairavo vyriškis – Lietuvos kriminalinės policijos biuro vyr. patrulis R.N. (gim. 1970 m.). Nustatyta, kad jis iš tiesų yra girtas. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė 2,03 prom.

Vilniaus policija pradėjo įvykio aplinkybių tyrimą. O pareigūnas R.N., greičiausiai, neteks darbo policijoje. Policijos vadovybė ne kartą yra akcentavusi, kad prie vairo girti sėdę pareigūnai yra baudžiami be gailesčio – jie tiesiog atleidžiami iš tarnybos.

Pasigailėjimo nesulaukė net ir dabar jau buvęs Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis. Prieš kelias savaites jis irgi įkliuvo neblaivus prie vairo

Tąkart pamatęs Vilniaus gatvėmis įtartinai važiuojantį automobilį, anonimas apie tai pranešė policijai. Teigiama, kad pareigūnai per 8 minutes sustabdė automobilį „Škoda Superb“. Paaiškėjo, kad transporto priemonę vairavo neblaivus kriminalistas A.Matonis.

Iš pradžių pareigūnas atsisakė tikrintis, tačiau vėliau buvo nustatytas 1,71 promilės girtumas.

Neilgai trukus kriminalistų vadas buvo atleistas iš tarnybos.

A.Matonis vidaus reikalų sistemoje dirbo 29 metus ir 6 mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.