Avarija Kauno rajone: į klinikas išvežta 10 sužeistųjų

Pirmadienį prieš vidurdienį Kauno rajone, Raudondvaryje, avariją patyrė maršrutinis mikroautobusas, važiavęs iš Kauno į Jurbarką. Sužeista 10 žmonių - visi jie greitosios pagalbos automobiliu išvežti į Kauno klinikas.

Per avariją Raudondvaryje sužeista 10 žmonių.<br>N.Povilaičio nuotr.
Per avariją Raudondvaryje sužeista 10 žmonių.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-04-21 12:26, atnaujinta 2018-02-14 12:47

Nelaimė įvyko keleivius vežusio mikroautobuso „Mercedes-Benz“ vairuotojui posūkyje nesugebėjus suvaldyti transporto priemonės. Toje vietoje leidžiamas greitis buvo 50 km/val.

Užuot sukęs vairą, vairuotojas nestabdydamas posūkyje važiavo tiesiai ir nulėkęs nuo kelio, šonais kliudęs medį įstrigo pakelės griovoje.

Gavus pranešimą apie nelaimę, į Raudondvarį nuskubėjo visi Kauno rajone dirbę greitosios medicinos pagalbos automobiliai. Medikų pagalbos prireikė visiems avariją patyrusiu mikroautobusu vykusiems žmonėms - 9 keleiviams ir vairuotojui. Pasak policijos pareigūnų, žmonės labai rimtų sužalojimų nepatyrė.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja lrytas.lt žurnalistą informavo, jog visi sužeistieji buvo sąmoningi, jie nuvežti į Kauno klinikas.

Žmonėms konstatuoti kojų bei rankų lūžiai, įvairūs sumušimai.

Kauno klinikų atstovė spaudai Milda Dambrauskienė informavo, jog visiems sužeistiesiems atliekami tyrimai, todėl dar sunku pasakyti, kiek žmonių bus hospitalizuota, o kiek - išleista gydytis ambulatoriškai.

Pirmadienio vakare paaiškėjo, jog keturi griovin nulėkusiu mikroautobusu vykę žmonės dėl kaulų lūžių paguldyti į ligoninę, o šeši - išleisti į namus.

Manoma, kad dėl avarijos kaltas vairuotojo aplaidumas. Pirminiais duomenimis, vairuotojas, Raudondvaryje paėmęs keleivius, pardavinėjo bilietus, skaičiavo grąžą ir užsižiopsojęs nulėkė į griovį.

Privačios Rolando Alksnio bendrovės, kurios mikroautobusas patyrė avariją, atstovai teigė, jog į pakelę keleivius nuskraidinęs vairuotojas Antanas Ivaškevičius buvo priimtas dirbti su Darbo biržos siuntimu. Tai ne pirmoji jo avarija, kovo mėnesį Jurbarke jis kliudė kelio atitvarus.

Transporto įmonės atstovai svarstė, jog abiejų avarijų priežastys gali būti susijusios su nuslėptais faktais apie vairuotojo sveikatą. 

"Įtarimų kelia tai, kad posūkyje vairuotojas į griovį nuvažiavo tiesiai, net nestabdydamas, nemažindamas greičio. Jis sveikatos pažymas mums buvo pateikęs, tačiau ką gali žinoti, gal žmogų kartas nuo karto ištinka priepuoliai", - svarstė bendrovės atstovai.

Policijos pareigūnai sakė, jog eismo įvykis baigėsi palyginti laimingai – lėkdamas nuo kelio mikroautobusas laimingo atsitiktinumo dėka išvengė kaktomušos su medžiais. Jeigu keleivius vežęs „Mercedes – Benz“ būtų rėžęsis tiesiai į medį, avarijos pasekmės būtų buvusios kur kas skaudesnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.