Kudirkos Naumiesčio gyventoja darže rado pavojingą sprogmenį

Dirbdama žemę savo darže Kudirkos Naumiesčio gyventoja aptiko pavojingą karo laikų sprogmenį. Ji kreipėsi į pasieniečius, o šie organizavo radinio apsaugą. Vėliau atvykę išminuotojai karo laikų minosvaidžio sprogmenį sunaikino vietoje.

Kudirkos Naumiesčio gyventoja darže rado pavojingą karo laikų sprogmenį.<br>VSAT nuotr.
Kudirkos Naumiesčio gyventoja darže rado pavojingą karo laikų sprogmenį.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 12:59 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:38 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį į sieną su Rusija saugančius VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnus kreipėsi Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio miestelio gyventoja. Ji pranešė, kad dirbdama žemę savo darže rado į sprogmenį panašų daiktą. Nuo šios vietos iki sienos su Rusija yra apie 300 metrų.

Atvykę pasieniečiai iškart organizavo sprogmens ir vietovės apsaugą bei iškvietė Šakių policijos pareigūnus ir išminuotojus. Kai iš Šakių atvyko policininkai, pasieniečiai pagal nustatytą tvarką apsaugos funkciją perdavė jiems.

Vėliau atvyko ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono pareigūnai. Jie nustatė, kad moters darže buvo Antrojo pasaulinio karo laikų minosvaidžio sprogmuo. Radinys kėlė pavojų, tad išminuotojai jį sunaikino vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.