Benamis Tauragėje mirė nesulaukęs medikų pagalbos

Tauragėje, beveik priešais prokuratūros langus, ant pievelės po krūmais įsikūrė benamis, nuo kurio jau iš toli nosį riečia nemalonus kvapas. Mažamečius vaikus auginančios šeimos, anot į redakciją paskambinusios moters, negali jų išleisti į kiemą. Kai „Tauragės žinių“ žurnalistai pradėjo domėtis šia situacija, tai buvo pranešta, kad taip ir nesulaukęs pagalbos niekam nereikalingas žmogus mirė patvoryje. Apie tai rašo „Tauragės žinios“.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Sitnikienė („Tauragės žinios“)

May 2, 2014, 8:21 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:24 AM

„Į žmogų jis nepanašus, o kvapas baisus. Buvo įsikūręs prie pavėsinės, dabar kitoje kiemo vietoje. Prisidergia, prisišlapina aplink save. Antisanitarinės sąlygos kieme. Negalime normaliai gyventi, o ir jam reikia pagalbos. Jis neturi savo gyvenamosios vietos, miega mūsų kieme. Prašo, kad valgyti ar vandens atneštume. Cigarečių prašo. Reikia, kad kažkas jam padėtų. Būčiau pati sveika, padėčiau kreiptis į socialines institucijas. Skambinau Bendrojo pagalbos centro telefonu, papasakojau situaciją, pasakė, kad ieškos pagalbos, tačiau jau savaitę ieško“, – dar trečiadienį žurnalistei išklojo mažamečių vaikų mama.

Moteris neslėpė, kad benamis – jos vyro giminaitis, maždaug 64 metų pensiją gaunantis Vytautas Pilypas, tačiau giminės jam padėti niekuo negali, mat augina mažamečius vaikus, moteris teigė pati turinti sveikatos problemų, yra neįgali.

Namo, kurio kieme įsikūrė benamis, gyventojai sakė skambinę ir į Tauragės policijos komisariatą, tačiau atvažiavę pareigūnai tik išprašė vyrą iš kiemo, tačiau netrukus jis grįžo. Esą nepadeda ir Policijos komisariato apylinkės inspektorius – pažadėjo spręsti situaciją, tačiau tuo viskas ir baigėsi.

Trečiadienį „Tauragės žinių“ kalbintas Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Marius Draudvila pažadėjo pasitarti su socialinėmis institucijomis ir problemą vienaip ar kitaip išspręsti.

„Suprantu, kad jį reikia eliminuoti iš tenai. Jei jis ten negirtauja, o yra tik nevalyvas benamis, galbūt bendradarbiaujant su Socialinių paslaugų centru bus galima jį apgyvendinti nakvynės namuose“, – išeitį svarstė M.Draudvila.

Ką tik „Tauragės žinių“ žurnalistams namo, kurio kieme buvo prisiglaudęs benamis, gyventojai pranešė, kad taip ir nesulaukęs specialiųjų tarnybų pagalbos, vyras mirė.

Ryte žmonės jam dar nunešė karštos arbatos, nes naktis buvo šalta, o įdienojus rado nebegyvą. Tik tada įsijungę sirenas į Vytauto gatvės kiemą sulėkė medikai ir pareigūnai.

Kas kaltas dėl žmogaus mirties ir kodėl į pagalbos skambutį 112 nereagavo Bendrasis pagalbos centras, „Tauragės žinios“ aiškinasi. Išsamiau skaitykite kitos savaitės laikraščio numeryje.

Vytauto g. 50 namo kieme kelias savaites glaudęsis benamis nerūpėjo jokioms tarnyboms, šįryt taip ir nesulaukęs pagalbos žmogus mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.