Panevėžyje gatvėje du automobilius taranavęs elnias neišgyveno

Antradienio pavakarę Panevėžyje, judrioje gatvėje žuvo elnias, viena po kitos sukėlęs dvi avarijas. Manoma, kad antrametis patinas į miestą atklydo iš aplinkinių miškų.

Jaunas elnias po susidūrimo su dviem automobiliais neišgyveno.<br>R.Stundžienės nuotr.
Jaunas elnias po susidūrimo su dviem automobiliais neišgyveno.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

May 6, 2014, 5:50 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:21 AM

Incidentas S.Kerbedžio gatvėje, prie buvusio mėsos kombinato įvyko antradienį, apie 16 val. Iš pradžių netikėtai atbėgęs elnias iš dešinės pusės trenkėsi į gatve nuo sankryžos su Smėlynės gatve važiuojantį automobilį „Ford Mondeo“. Apgadinęs automobilį (sudaužęs šoninio vaizdo veidrodėlį, suskaldęs priekinį stiklą ir įlenkęs sparną), laukinis gyvūnas nubėgo miesto centro link.

Apdaužyto automobilio vairuotojas susisiekė su policija ir pranešė apie įvykį. Tuo metu tas pats elnias netoliese vėl puolė skersai S.Kerbedžio gatvę. Šįkart jis iš kairės pusės trenkėsi į Pušaloto gatvės link važiuojantį automobilį „Škoda Octavia“. Automobiliui taip pat buvo sudaužytas priekinis stiklas ir veidrodėlis, aplankstytos skardos. Nuo sužalojimų gyvūnas žuvo iškart.

"Net nepastebėjom, iš kur jis atsirado. Pamatėm, kad skrenda", – apie netikėtą susidūrimą su laukiniu gyvūnu judrioje gatvėje pasakojo "Škoda Octavia" vairavęs panevėžietis Dainius Rimša. Vyriškio teigimu, susidūrimo išvengti nebebuvo jokios galimybės. "Nežinojau, kad gatvėse ne tik dviratininkų ar bobučių reikia saugotis, bet ir elnių", – pajuokavo vyriškis. Vienai bendrovei priklausantį 2011 metų gamybos automobilį "Škoda Octavia" teks remontuoti.

Pasak Panevėžio regiono Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Alfredo Breivės, tai gana retas atvejis Panevėžyje, kai į miestą atklydo elnias.  Greičiausiai antrametis patinas, kuriam dar tik kalėsi ragai, į miestą atėjo pasiklydęs ir atsiskyręs nuo savo šeimos. Išsigandęs žmonių ir automobilių, jis puolė bėgti kur akys mato ir sukėlė minėtas avarijas.

Paprastai avarijose žuvę laukiniai gyvūnai perduodami medžioklės būreliams, kurių teritorijoje ji įvyko, atstovams. Jie turi pasirūpinti kritusį gyvūną utilizuoti, sušerti mėsą šunims ar pan. Tačiau šiuo atveju gyvūnas žuvo mieste, todėl iškilo klausimas,. kur jį dėti. "Nustačius, kad jo mėsa tinkama žmonių maistui, galima būtų ir kokioms labdaros valgyklėlėms atiduoti", – svarstė A.Breivė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.