Pėsčiųjų perėjoje sunkiai sužalotas į mokyklą skubėjęs 10-metis

Dešimties metų berniukas buvo sunkiai sužalotas pirmadienio rytą, kai jį, skubantį į mokyklą, pėsčiųjų perėjoje Vilniuje partrenkė moters vairuojamas automobilis. Vaikas skubiai nuvežtas į ligoninę ir paguldytas į reanimaciją, o vairuotoja aiškinasi pareigūnams.

Vilniaus pėsčiųjų perėjoje automobilis partrenkė ir sunkiai sužalojo į mokyklą skubėjusį 10-metį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilniaus pėsčiųjų perėjoje automobilis partrenkė ir sunkiai sužalojo į mokyklą skubėjusį 10-metį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

May 12, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:37 AM

Kaip pranešė Vilniaus policija, pirmadienį apie 7 val. 42 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Justiniškių g. 126, automobilio „Audi A4 Avant“ vairuotoja D.B. (gimusi 1965 m.) partrenkė ir sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusį 10 metų berniuką.

Dėl galvos traumos ir daugybės sumušimų vaikas (gim. 2003 m.) nuvežtas į ligoninę. Čia jam nustatyta dubens kaulų lūžių, galvos smegenų sukrėtimas, bendras kūno sumušimas ir žaizdos. Vaikas paguldytas į reanimacijos skyrių.

Pirminiais duomenimis, vairuotoja buvo blaivi, paimta ištirti jos kraujo.

Tuo metu, kai įvyko avarija, Vilniuje gana smarkiai lijo. Automobilio vairuotoja, partrenkusi vaiką, savo transporto priemonę sustabdė tik daugiau kaip už 50 metrų nuo tos vietos, kur įvyko nelaimė – ties kita pėsčiųjų perėja.

Smūgis buvo gana stiprus. Po avarijos į akis krito sulamdytas automobilio variklio dangtis.

Pirminiais duomenimis, avarijoje nukentėjęs dešimtmetis berniukas skubėjo į mokyklą. Įvykio vietoje liko jo kuprinė su sąsiuviniais. Vaiko daiktus pasiėmė policijos pareigūnai.

Policijai matuojant avarijos vietą, pro šalį ėjęs netoliese gyvenantis vyras pasinaudojo proga ir garsiai ne visai normine lietuvių kalba išplūdo miesto valdžią.

„Čia būtinai reikia įrengti šviesoforą. Kiekvieną savaitę šioje vietoje vis kas nors įvyksta“, – sakė vyriškis.

Vietoje, kurioje įvyko nelaimė, nėra labai paprasta vairuoti. Čia įrengtos dvi nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, pagrindinę Justiniškių g. kerta šalutinės gatvelės. Jose eismas yra gana intensyvus, daugybė vairuotojų tai į vieną pusę, tai į kitą vis suka kairėn.

Vilniaus policija tiria nelaimės aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.