Šiauliuose iš trūkusio vamzdžio šovė galinga srovė

Pirmadienio dieną šiauliečiai galėjo stebėti neįprastą vaizdą: pramušus vandentiekio dangtį iš po žemių šovė galinga vandens srovė. Tiesa, tai nustebino tik pačius šiauliečius – tuo metu prie išsiveržusio vandens fontano skubėjo vandentiekininkai. Vandens fontanas virš namų kilo apie 14 val., Trakų gatvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:55 AM

Pirmadienį Šiauliuose buvo vykdomi šilumos tinklų hidrauliniai bandymai. Gyventojams buvo atjungtas šiltas vanduo, ir padidintu slėgiu išbandyti vamzdynai.

Vienoje vietoje seni vamzdžiai neatlaikė padidinto spaudimo ir vanduo prasiveržė į gatvę.

„Buvo specialiai spaudžiami vamzdynai, gyventojams buvo atjungtas vanduo. Viena vamzdynų atkarpa neatlaikė ir trūko. Tuos gabalus keisime naujais, tai normali procedūra“, - pasakojo AB „Šiaulių energija“ dispečeris Viktoras Urbonas.

Specialistas prisiminė, kad panašus atvejis buvo prieš ketverius ar penkerius metus, kai trūkus vamzdžiui tryško analogiškas fontanas. Jis nusijuokė, kad tik vaizdas atrodo baisiai – iš tiesų vandentiekininkai viską kontroliuoja.

Vanduo yra nudažomas žalia spalva.

„Specialiai dažome, kaip Vilniuje žalia bėga Vilnelė, tai mes valgomaisiais dažais irgi nusidažome. Trūkus vamzdžius ir pradėjus bėgti žaliam vandeniui, mes suprantame, kad tai mūsų bandymams ženklintas vanduo – ne šaltinio ir ne vandentiekio“, - sakė V.Urbonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.