Nustatyta, kas vairavo nuo policijos sprukusį BMW

Šeštadienį kelyje Panevėžys-Ryga netoli Pasvalio įvyko kraupi avarija. Prie Kalno kaimo prieš vidurdienį apsivertė automobilis „BMW 5“, kuriuo važiavo keturi jaunuoliai.  Pirminiais duomenimis, jaunuoliai dideliu greičiu spruko nuo policijos pareigūnų.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

May 17, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:13 PM

Sužaloti vairuotojas ir trys keleiviai greitosios pagalbos automobiliais buvo nugabenti į ligoninę. Vienas iš ekipažo narių, 22 metų Panevėžio rajono, Dembavos kaimo gyventojas R.Ž. išvežtas į Respublikinės Panevėžio ligoninės reanimacijos skyrių. Jis avarijos metu neteko kojos, smarkiai nukraujavo. Nustatyta, kad jis vairavo automobilį, neturėdamas teisės vairuoti. Du iš keturių vaikinų yra septyniolikmečiai biržiečiai. Pirminiais duomenimis, jie yra moksleiviai. Po medikų apžiūros nepilnamečiai buvo išleisti gydytis namuose. Nuo sunkesnių sužalojimų juos išgelbėjo saugos diržai. 

 Dar vienas keleivis, 28-erių dembaviškis dėl daugybinių traumų D.G. irgi paguldytas į Panevėžio Respublikinės ligoninės reanimacijos palatą. Mašina registruota jo motinos vardu.  Bus tiriama, ar vairuotojas R.Ž. nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotikų, nes tokių įtarimų sukėlė jo elgesys.

BMW ekipažas dideliu greičiu važiavo, bėgdami nuo mašiną persekiojusių policijos pareigūnų. Šeštadienio rytą 10 valandų 20 minučių Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs žmogus pranešė apie pavojingai manevruojantį „BMW 5“, kuris važiavo nuo Pasvalio Biržų link. Liudininkas įtarė, kad automobilį vairuoja apsvaigęs žmogus.

Biržuose policijos pareigūnai ėmė persekioti nurodytą mašiną. Tačiau jos vairuotojas nesustojo ir spruko atgal link Pasvalio. Daugiau nei 180 kilometrų per valandą lekiantį BMW bandė stabdyti Pasvalio policijos patruliai. Tačiau mašina nestodama nurūko Panevėžio link. Policijos automobiliai su švyturėliais ir garsiniais signalais ėmė vytis „BMW 5“, bet šis atsiplėšė.

Kelyje Ryga–Panevėžys tarp Talačkonių ir Talkonių kaimų automobilis nuvažiavo nuo kelio ir kelis kartus vertėsi. Jis daugiau kaip 100 metrų vartydamasis barstė detales.

Avariją matė kieme buvęs Kalno kaimo gyventojas Antanas. Vyras pasakojo pirmiausia išgirdęs stiprų garsą. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo sprogusios BMW padangos garsas. Paskui nuaidėjo dar vienas stiprus smūgio garsas. Tuomet mašina vertėsi pirmą kartą.

Pensininkas pasakojo, kad po smūgio į žemę automobilis pakilo virš ten augančių medžių. Nuskubėjęs A.Vyčas pamatė, kad keli vaikinai buvo iškritę iš automobilio, vienas gulėjo po mašina vandens griovyje.

Du iš jų garsiai dejavo. Tik vienas iš keturių avarijoje nukentėjusių jaunuolių vaikščiojo aplinkui ir skambino telefonu.

"Prie apsivertusios mašinos susirinko daug pro šalį važiavusių žmonių. Tarp jų buvo ir kunigas su sutana. Mačiau, kaip jis peržegnojo vieną gulintį vyrą", – matytus vaizdus prisiminė A.Vyčas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.