Purvo nuošliauža Gruzijoje palaidojo lietuvišką vilkiką

Didžiulė purvo nuošliauža Gruzijoje palaidojo lietuvišką vilkiką, tačiau jį vairavusiems Lietuvos piliečiams pavyko išsigelbėti.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 18, 2014, 7:21 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 PM

UAB „Sėkmingas reisas“ priklausantį vilkiką vairavo du vairuotojai. Lietuvos ambasadoje Gruzijoje dirbančių diplomatų žiniomis, vienas iš jų pastebėjo beprasidedančią akmenų ir purvo griūtį, ir jie skubiai paliko transporto priemonę.

Vairuotojai neteko visų asmeninių daiktų, pinigų ir dokumentų, tačiau atsipirko tik lengvais sužeidimais. Iš vilkiko kabinos jie iššoko basi, avalynę jiems davė aplinkiniai gyventojai. Vėliau Lietuvos piliečiai Gruzijos specialiųjų tarnybų buvo nugabenti į Tbilisio Gudušauri ligoninę.

Lietuvos ambasada Gruzijoje sekmadienį susisiekė su nukentėjusiaisiais, jiems buvo suteikta materialinė pagalba. Tikimasi, jog jie netrukus grįš į tėvynę.

Milžiniška purvo nuošliauža kelią Tbilisis-Vladikaukazas kitaip žinomą, kaip Gruzinų karo kelią, užtvindė šeštadienį. Purvas suformavo dirbtinę užtvanką Tereko upėje, sugadino tarptautinį dujotiekį bei apribojo eismą vieninteliame iš šiuo metu Gruzijos kontroliuojamų teritorijų į Rusiją vedančiame kelyje.

Kol kas konkrečių žinių apie žuvusiuosius nėra. Apylinkėse gyvenančių gruzinų teigimų, žuvo mažiausiai trys netoliese statomoje hidroelektrinėje dirbantys statybininkai iš Turkijos. Manoma, jog po nuošliauža galėjo likti daugiau transporto priemonių.

Gruzijos Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, buvo išgelbėti 12 Turkijos piliečių.

Įvykio vietą aplankė Gruzijos Prezidentas Georgijus Margvelašvilis ir Ministras Pirmininkas Iraklijus Garibašvilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.