Lengvaatletė Z.Sendriūtė prabilo po skaudžios nelaimės

Penktadienio vakarą kelyje Mažeikiai–Skuodas įvyko skaudi nelaimė, per kurią geriausios Lietuvos lengvaatletės Zinaidos Sendriūtės vairuojamas automobilis partrenkė ir mirtinai sužalojo 12-metę dviratininkę. Šaltinių teigimu, sportininkė negalėjo išvengti susidūrimo su netikėtai iš šalutinio kelio išvažiavusia mergaite. Po nelaimės kitą dieną lengvaatletė išvyko į varžybas Latvijoje. Sportininkė vyko į Latviją norėdama atitrūkti nuo slogių minčių.

Sukrėsta nelaimingo įvykio Z.Sendriūtė, norėdama nors akimirkai atitolti nuo slogių minčių, išvyko į Baltijos šalių metimų mačą.<br>D.Umbraso nuotr.
Sukrėsta nelaimingo įvykio Z.Sendriūtė, norėdama nors akimirkai atitolti nuo slogių minčių, išvyko į Baltijos šalių metimų mačą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 9:49 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:02 PM

Sukrėsta nelaimingo įvykio Z.Sendriūtė,  išvyko į Baltijos šalių metimų mačą. Dėl važiavimo į varžybas sportininkė apsisprendė nelengvai: incidento vakarą paskambinęs treneris Aloyzas Jasmontas vykti į Latviją Z.Sendriūtės nevertė ir pridūrė, jog į Baltijos šalių metimų mačą vis tiek veš kitą auklėtinį. Disko metikė apsisprendė tik prieš pat išvyką – ankstų šeštadienio rytą, po bemiegės nakties.

„Didelio šoko ir streso apimta po tokio skaudaus ir nelaimingo atsitikimo, priėmiau sprendimą važiuoti į Latviją ne kaip į varžybas siekiant rezultato, o turėdama tikslą apmąstyti šį skaudų nelaimingą atsitikimą. Norėjau atitrūkti nuo liūdnų minčių, – liūdnai pasakojo Z.Sendriūtė. – Treniruotės ir varžybos yra mano darbas, o ne pramoga, tad užsidaryti namuose tarp keturių sienų ir kraustytis iš proto nėra išeitis. Labai išgyvenu dėl incidento ir užjaučiu žuvusios mergaitės tėvelius ir artimuosius, kad nepavyko išvengti nelaimės.“

Valmieroje (Latvija) vykęs Baltijos šalių metimų mačas nėra komercinės varžybos, tad net ir tapusi nugalėtoja Z.Sendriūtė jokios premijos tikėtis negalėjo. Nors sportininkei ir pavyko užimti pirmąją vietą, dėl patirto streso ir išgyvenamų emocijų jos rezultatai šiose varžybose buvo itin kuklūs.

Z.Sendriūtės asmeninis rekordas, kurį pasiekė 2013 metais, yra 65,97 metro.

Latvijoje lengvaatletė metė kur kas prasčiau: du jos bandymai buvo neįskaityti, kiti – 50,95 m, 54,78 m, 56,83 m bei 57,32 m. Z.Sendriūtė dar šį mėnesį pirmose sezono varžybose Palangoje įrankį nusviedė 62,30 metro.

Nelaimingas įvykis pakeitė ir sportininkės planus: disko metikė jau antradienį turėjo vykti į „Deimantinės lygos“ varžybas JAV.

„Buvo planuota kelionė į Judžiną, JAV. Išskristi turėjau ankstų šio antradienio rytą iš Vilniaus. Bilietus ir vizą turėjau, bet iš karto po nelaimės viską atšaukiau“, – sakė Z.Sendriūtė. Vis dar nežinoma, ar sportininkė dalyvaus savaitgalį vyksiančiose LLAF taurės varžybose Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.