Avarijoje partrenktas vyras mirė, J. Radzevičiui gresia nelaisvė

Ankstų penktadienio rytą garsaus laidų vedėjo Jono Radzevičiaus sukelta avarija pareikalavo žmogaus gyvybės. Iš karto po nelaimės 67-erių vyriškis sunkios būklės buvo išvežtas į ligoninę. Tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko - sužalojimai buvo pernelyg sunkūs.

Tiriama, ar pėsčiąjį mirtinai partrenkęs J.Radzevičius nebuvo apsvaigęs.<br>T.Bauro nuotr.
Tiriama, ar pėsčiąjį mirtinai partrenkęs J.Radzevičius nebuvo apsvaigęs.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 9:28 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:11 AM

Avarija - anksti ryte

Tragedija virtusi avarija įvyko 7 val. 40 min.

Vilniaus centre, Upės gatvėje, 37 metų J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ iš pradžių partrenkė pėsčiąjį, vėliau išlėkė iš gatvės ir, išraususi velėną, užšoko ant automobilių stovėjimo aikštelės.

Nukentėjusysis  S.K. (gim. 1947 m.) iš karto buvo nuvežtas į ligoninę. Jis buvo be sąmonės, būklė buvo labai sunki. Vyrui lūžo koja, jis patyrė sunkią galvos traumą.

Apie 14 val. paaiškėjo, kad partrenktas vyras mirė Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Pareigūnai prilaikė už parankių

Iš karto po avarijos pareigūnams ir liudininkams kilo įtariamų, kad J.Radzevičius galėjo būti apsvaigęs. Jis patyrė nesunkių sužalojimų – nestipriai apdraskytas veidas, rankos. Į įvykio vietą atvykus pareigūnams, žinomas televizijos veidas buvo pasodintas į policijos automobilį.

Įtariamasis avarijos kaltininkas pareigūnams nesipriešino, buvo sutrikęs, sunkiai orientavosi aplinkoje, pareigūnai jį vis prilaikė už parankių. Vyras po avarijos galėjo būti ištiktas šoko. Jis išvežtas į policijos komisariatą apklausai. Pats J.Radzevičius neigia, kad buvo išgėręs.

„Koks dar girtumas? Jūs ką? - sužinojęs, kad viešumoje prasidėjo spėlionės dėl jo būklės ėmė klausinėti vyras. - Man dar dabar šokas. Ką pagalvos artimieji, juk turiu mamą, žmoną, vaikus, ką jiems galvoti?“, - „Delfi" sakė jis.

Po avarijos jis buvo nuvežtas į gydymo įstaigą, ten paimta jo kraujo tyrimams. Ištyrus kraują ir paaiškės, ar jis nebuvo apsvaigęs.

Po apklausos policijoje jis buvo išleistas į namus.

J.Radzevičius automobiliu važiavo iš centro Žvėryno link. Vos už kelių šimtų metrų nuo avarijos vietos yra prekybos centrai ir visą parą dirbantis kazino.

Avarijos aplinkybės tiriamos. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Už tai numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Nukentėjusiajam mirus, J.Radzevičiui gali grėsti dar griežtesnė bausmė.

Penkių vaikų tėvas J.Radzevičius yra televizijos laidos „Teleloto“ vedėjas, taip pat veda įvairius renginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.