Neatsargus. Bet ar blaivus?

Ties pėsčiųjų perėja žmogų mirtinai sužalojusiam „Teleloto“ vedėjui Jonui Radzevičiui gresia laisvės atėmimo bausmė. Ji bus dar griežtesnė, jeigu paaiškės, kad vyras automobilį vairavo neblaivus.

Išlipęs iš automobilio, kuriuo mirtinai sužalojo žmogų, J.Radzevičius pateko į policijos pareigūnų rankas.<br>T.Bauro nuotr.
Išlipęs iš automobilio, kuriuo mirtinai sužalojo žmogų, J.Radzevičius pateko į policijos pareigūnų rankas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 5, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:29 AM

Šį sekmadienį per televiziją rodomoje „Teleloto“ žaidimo laidoje žiūrovai J.Radzevičiaus neišvys, jį pakeis kitas vedėjas, rašo „Lietuvos rytas".

Loteriją rengianti bendrovė „Olifėja“ nutarė laikinai atsisakyti J.Radzevičiaus paslaugų, kol paaiškės, ar 37 metų žaidimo vedėjas, vakar rytą savo automobiliu Vilniuje mirtinai partrenkęs žmogų, buvo blaivus.

Avarija sostinės Upės gatvėje įvyko vakar apie 7 val. 40 min.

J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ ties pėsčiųjų perėja partrenkė žmogų, po to užlėkė ant šaligatvio, išarė šalikelės žolę ir galiausiai sustojo automobilių stovėjimo aikštelėje.

Automobilio partrenktam 67 metų vyrui lūžo kojos, buvo smarkiai sutrenkta galva. Jis be sąmonės buvo nuvežtas į ligoninę ir po kelių valandų mirė.

Į įvykio vietą atskubėjusiems policijos pareigūnams J.Radzevičius pasirodė įtartinas, todėl buvo nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą, kur paimta kraujo girtumui nustatyti.

Į alkoholio matuoklį laidų vedėjui papūsti nebuvo duota.

Pasak Vilniaus kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumo tyrimo skyriaus viršininko Alvaro Bacevičiaus, esant įskaitiniam eismo įvykiui girtumui nustatyti iš karto imamas kraujo mėginys.

Po šios procedūros laidų vedėjas atvežtas į policiją apklausti, po to paleistas į namus.

Išėjęs iš policijos J.Radzevičius neigė automobilį vairavęs neblaivus. Atrodyti įtartinai jis galėjęs dėl patirto šoko.

Nuo Žvėryno miesto centro link važiavęs penkių vaikų tėvas aiškino pėsčiąjį pastebėjęs tik tada, kai jis netikėtai įžengė į gatvę. Vairuotojas esą dar bandė išvengti smūgio, suko į kairę, bet buvo per vėlu.

Jei paaiškės, kad dėl avarijos kaltas J.Radzevičius, jam gresia laisvės atėmimo iki 8 metų bausmė.

Paaiškėjus, kad žmogų jis užmušė neblaivus, grėstų dvejais metais ilgesnė bausmė.

Jeigu paaiškės, kad dėl nelaimės kaltas pats pėsčiasis, o J.Radzevičius buvo blaivus, pradėtas ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.