Pagėgių rajone nuskendusių brolių kūnus išmetė Nemunas

Dviejų brolių žvejyba Pagėgių rajone baigėsi tragedija. 49 ir 47 metų prisiekę broliai žvejai nuskendo pro Bitėnų kaimą vingiuojančiame Nemune. Kaimą sukrėtusi nelaimė įvyko praėjusio penktadienio vakarą, po 18 valandos. Vyriškiai atvyko į kaimą pažvejoti, praėjo Rambyno kalną ir nusuko link savo mėgstamos vietos. Jie visuomet žvejodavo užsilipę ant akmenų, kurie nusidriekę ilga eile po vandeniu.

Vyrų kūnai rasti tik trečiadienį.<br>lrytas.lt nuotr.
Vyrų kūnai rasti tik trečiadienį.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:55 AM

Vyrų kūnai rasti tik trečiadienį.

Šoko gelbėti brolio

Vienas brolis stovėjo užlipęs ant akmenų iki juosmens apsemtas vandens. Spėjama, kad jis tuo metu traukė žuvį, kai į jo gumines kelnes pateko vandens. Vyriškis susvyravo, o srovė jį ėmė nešti vandeniu. Kitas brolis tuo metu žvejojo arčiau kranto. Jis tik išgirdo brolio pagalbos šauksmą.

Šį įvykį matė vietinis gyventojas, buvęs visai netoliese žvejų. Pasak liudininko, arčiau kranto buvęs vyras šoko padėti srovės nešamam broliui. Tačiau jo pastangos buvo bevaisės. Į pagalbą suskubusį vyrą taip pat ėmė nešti srovė. Ant kranto buvęs vietos gyventojas šoko padėti srovės nešamiems broliams, tačiau išsekus jėgoms abu broliai nuskendo.

Antrasis vyras dar bandė galynėtis su srove, tačiau įvykio liudininkas tik išgirdo jo žodžius: „Daugiau nebegaliu“.

Žvejojo be liemenių

Nelaimę matęs Bitėnų kaimo gyventojas metė į vandenį blizgę, manė, kad pavyks užkabinti kabliuką už kurio nors brolio drabužių, tačiau šis žmogaus sumanymas nepavyko.

Abu broliai žvejojo be liemenių.

Įvykio liudininkas iš karto paskambino gelbėtojams. Į įvykio vietą nuskubėjo Pagėgių ugniagesiai, o iš Klaipėdos atskubėjo narai, tačiau brolių kūnų nerado. Paieškos vyko ir šeštadienį, tačiau - nesėkmingai. Tik trečiadienė brolių kūnus išmetė Nemunas.

Toje vietoje - tai ne pirma nelaimė. Vietiniai gyventojai pasakoja, kad ten yra nuskendęs ne vienas žvejys, nepaisęs pavojaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.