Per savaitę avarijose šalies keliuose žuvo dar 7 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, nuo liepos 4 d. iki liepos 10 d. (penktadienis–ketvirtadienis), mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, užregistruoti 93 eismo įvykiai. Žuvo septyni eismo dalyviai, tarp jų viena nepilnametė: trys keleiviai, du vairuotojai ir du pėstieji.

Vieno iš tragiškų savaitės avarijų dalivavo ir žinomas TV laidų vedėjas Jonas Radzevičius. Jis automobiliu partrenkė pėsčiąjį, šis ligoninėje mirė.<br>T.Bauro nuotr.
Vieno iš tragiškų savaitės avarijų dalivavo ir žinomas TV laidų vedėjas Jonas Radzevičius. Jis automobiliu partrenkė pėsčiąjį, šis ligoninėje mirė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:40 AM

Kaip rašoma policijos pranešime, žuvo penki vyrai ir dvi moterys, jų amžiaus vidurkis – 43-eji metai.

Per savaitę šalies keliuose įvykusios avarijose sužeista 111 žmonių, tarp kurių 20 nepilnamečių.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais policijos duomenimis, dalyvavo 5 įvykiuose: sužeisti 8 žmonės.

Iki šių metų liepos 11-osios Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 127 žmonės, t.y. 8 daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 12 nepilnamečių.

Daugiausia įvykiuose žuvo pėsčiųjų – 48 ir vairuotojų – 38, tarp jų 3 motociklų vairuotojai.

Liepos 4-osios ryte (apie 7 val. 41 min.) Vilniuje, G. Baravyko ir Upės gatvių sankryžoje, automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 37 metų vilniečio, partrenkė ir sužeidė 66 metų pėsčiąjį. Vyras dėl daugybinių sužeidimų buvo paguldytas į ligoninės Reanimacijos skyrių, po keleto valandų jis ligoninėje mirė.

Liepos 6-ąją, sekmadienį, eismo įvykiuose žuvo 6 žmonės. Apie 7 val. 55 min. Kelmės rajone, Liolių seniūnijoje, Rikantų kaime, kelyje Paraseinys–Alėjai–Lioliai–Kelmė, 19 metų Raseinių rajono gyventojo vairuojamas automobilis „Audi 80“ susidūrė su priešpriešinio eismo juosta važiuojančiu automobiliu BMW 330D, kurį vairavo 28 metų vyras. Susidūrimo metu žuvo „Audi“ vairuotojas. Dar du šio automobilio keleiviai, 14 metų paauglė ir 18 metų vaikinas, mirė Kelmės ligoninėje.

Kita su jais važiavusi nepilnametė (15 metų) dėl veido kaulų lūžių ir bendro kūno sumušimo paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Reanimacijos skyrių. Sužeisti ir automobilio BMW vairuotojas – jis paguldytas į ligoninę bei su juo važiavusi 24-erių mergina. Visi automobiliu „Audi“ važiavę jaunuoliai – Raseinių rajono gyventojai.

Apie 11 val. Molėtų rajone, Suginčių seniūnijoje, Verbiškių kaime, į važiuojančio traktoriaus MTZ-82 žolės-šieno smulkintuvą atsitrenkė iš paskos važiavęs motociklas „Suzuki GSX-R“. 32 metų motociklo vairuotojas paguldytas į Utenos ligoninės Traumatologijos skyrių. Su juo važiavęs 55 metų vyras, patyręs galvos traumą, ligoninėje mirė. Traktorių vairavo 28 metų vyras.

Apie 14 val. 45 min. Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, 50 metų vyro vairuojamas autobusas „Man“ partrenkė važiuojamąja dalimi einančią 84 metų moterį. Ji mirė įvykio vietoje.

Apie 21 val. 10 min. Anykščių rajone, Skudų kaime, žvyrkelyje Viešintos–Papiliai–Pelyšėlės, vairuojamo motociklo „Kawasaki“ nesuvaldė ir apvirto 43 metų vyras. Įvyko metu jis žuvo.

Liepos 9-osios ryte (7 val. 24 min.) Kretingos rajone, Kvecių kaimo teritorijoje, kelyje Šiauliai–Palanga, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Opel Astra“ nesuvaldė neblaivus 22 metų mažeikiškis. Jo automobilis atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „Mitsubishi Carisma“, kuris nuo smūgio nuvažiavo kelio į griovį ir apvirto. „Opel“-is atsitrenkė į kelio apšvietimo stulpą ir, jį nuvertęs, nuvažiavo iš įvykio vietos. Policijos pareigūnai šį automobilį netrukus sulaikė už Kretingos miesto.

Įvykio metu nukentėjo automobilį „Mitsubishi“ vairavęs 80 metų vyras ir su juo važiavusi 57 metų moteris. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, abu išleisti gydytis ambulotoriškai. „Opel“-io vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,38 promilės girtumas.

Tos pačios dienos ryte (apie 11 val. 04 min.) Raseiniuose, V. Grybo gatvėje, neblaivaus ir neturinčio teisės vairuoti 34 metų šio miesto gyventojo vairuojamas automobilis „VW Sharan“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur atsitrenkė į 69 metų vyro vairuojamą automobilį „Volvo V70XC“. Įvykio metu nukentėjo abu vairuotojai – jiems paskirtas ambulatorinis gydymas. „Volkswagen“-o vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas sunkus 3,26 promilės girtumas. Vyriškis buvo sulaikytas ir uždarytas į Raseinių rajono policijos komisariato ilgalaikio sulaikymo patalpas.

Liepos 10-osios ryte (10 val.) Kupiškyje, Gedimino gatvėje, automobilis „VW Golf“, vairuojamas 71 metų šio miesto gyventojo, kliudė ir sužeidė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją einantį 76 metų pėsčiąjį. Vyras patyrė dešinės rankos ir kojos lūžius – jis paguldytas į Panevėžio respublikinės ligoninės Intensyvios terapijos skyrių. Vairuotojas, pirminiais duomenimis, buvo blaivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.