Ugniagesiai: per pilnatį gaisruose žūsta daugiausiai žmonių

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad šių metų žuvusiųjų gaisruose statistika rodo, jog pilnaties metu žuvo 24 žmonės. Šiek tiek mažiau gaisruose žūsta per priešpilnį (20 žmonių) ir per jaunatį (15 žmonių). O štai per delčią skaudžių netekčių sumažėja (10 žuvusiųjų).

Per pilnatį gaisruose žūsta daugiausiai žmonių.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Per pilnatį gaisruose žūsta daugiausiai žmonių.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 3:13 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:27 AM

Kaip tik šiuo metu danguje šviečia pilnatis. Tad siekiant išvengti nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Visuomenės informavimo ir analizės skyrius prašo gyventojų atsargiai elgtis su ugnimi: nerūkyti lovose, poilsiaujant nepamiršti užgesinti kūrenamų laužų, nepalikti mažamečių vaikų be priežiūros, dažniau pasidomėti, ką jie veikia atostogų metu, jiems priminti saugaus elgesio su ugnimi taisykles.

Dera žinoti, kad gaisrų ir ypač apsinuodijimo dūmais padės išvengti namuose įrengtas autonominis dūmų detektorius, įspėsiantis apie gaisro pavojų vos jam prasidėjus.

O jei kilo gaisras ir yra daug dūmų, išeidami iš patalpos užsidenkite burną ir nosį drėgnu audiniu, eikite pasilenkę arba šliaužkite. Būdami saugioje vietoje, skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.